Oppgang i vente. Dow Jones indeksen i pluss for året. Warren Buffett, som fylte 90 år søndag, bidro til børsoppgang i Japan mandag

Dow Jones indeksen karret seg i pluss for året fredag, godt hjulpet av to Coca-Cola og Wal-Mart som steg henholdsvis 3,3 -og 2,7 prosent. Investorene lot seg begeistre av Feds nye rentestrategi som ble lansert torsdag

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,7%, eller innenfor intervallet [0,5, 0,9]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,6 prosent i snitt i går.

Dow Jones indeksen karret seg i pluss for året fredag, godt hjulpet av to Coca-Cola og Wal-Mart som steg henholdsvis 3,3 -og 2,7 prosent.

Investorene lot seg begeistre av Feds nye rentestrategi som ble lansert torsdag. Den amerikanske sentralbanken vil fremover forholde seg til inflasjonen utifra et gjennomsnittsmål på to prosent, noe som innebærer at rentene vil bli holdt lavere lengre enn tidligere antatt.

S&P 500, samt Nasdaq 100 indeksen steg også fredag og endte dagen i ny all-time high.

Warren Buffett, den største og mest suksessfulle investoren gjennom tidene, fylte 90 år i søndag. Hans investeringsselskap, Berkshire Hathaway er ned 3,5 prosent for året. Når det er sagt, over 25 prosent av selskapets aktiva er kontanter i dag, da selskapet er skudd sammen for å holde følge med markedet i normale år og outperforme ved store fall. Mao. er det mye som tyder på at Buffett og Co. venter på dårligere tider (undertegnende har eierinteresser i Berkshire Hathaway).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,8 prosent i snitt i natt.

Fredagens oppgang på Wall Street (USA) smittet over på de asiatiske børsene mandag. Nikkei 225 ledet an med en oppgang på her 1,4 prosent.

Nyheten om at Warren Buffetts Berkshire Hathaway, har tatt betydelige posisjoner i fem av de største importselskapene i Japan var en viktig bidragsyter til optimismen. Mitsubishi Corp., Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsui & Co. og Sumitomo Corp, selskapene som Berkshire har kjøpt seg opp i steg mellom seks og tolv prosent. Selskapene importer alt fra olje og energiprodukter til tekstiler og mat, og er svært viktige for økonomien i Japan gitt landets mangel på viktige råvarer.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 46,1 dollar per fat, opp 1,1 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,8, mens 30-års renten i USA ligger på 1,5 prosent.

Oljeprisen har igjen klatret over 46 dollar per fat. Det skal for øvrig sies at den siste tids oljeprisoppgang skyldes valutaeffekter mer enn noe annet. Dvs. dollaren har svekket seg.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer