Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Børsopptur i Asia i natt. Oljeprisen opp

Pilene på de asiatiske børsene pekte igjen oppover tirsdag, etter mandagens nedtur. Nikkei 225 endte opp 2,4 prosent, tett etterfulgt av Hang Seng indeksen (+1,6%).

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,8%, eller innenfor intervallet [0,6, 1,0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De amerikanske børsene holdt stengt mandag (helligdag), dermed er det lite å melde om derfra i dag. S&P 500 er for øvrig ned -22,9 prosent i 2022, mens Dow Jones indeksen er 17,7 prosent i samme periode. Nasdaq indeksen derimot, har falt mest og er ned hele 31 prosent i første halvår. Mao. er tre av verdens viktigste børsindekser, sammen med de fleste andre indekser i verden, i dyp korreksjon. Skyhøy inflasjon og stigende renter er hovedårsaken til årets børsnedtur. I tillegg har krigen i Ukraina bidratt til økt geopolitisk usikkerhet.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,1 prosent i snitt tirsdag morgen.

Pilene på de asiatiske børsene pekte igjen oppover tirsdag, etter mandagens nedtur. Nikkei 225 endte opp 2,4 prosent, tett etterfulgt av Hang Seng indeksen (+1,6%). Det er naturlig å anta at den positive stemningen i Asia vil trigge investorene her i Europa i dag, inkludert her hjemme. Det var for øvrig ingen delsektorer som skilte seg ut i nattens handel. Mao. var oppgang bred.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 115,01 dollar per fat, opp 2,2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 9,87, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,28 og 3,34 prosent.

Oljeprisen har hentet inn deler av forrige ukes fall l løpet av nattens handel, men svake makroforhold (høy inflasjon og stigende renter) er vente å svekke underliggende etterspørsel etter råvarer, inkludert olje og gass fremover. Den største usikkerheten i oljemarkedet er likevel knyttet til krigen i Ukraina og Russlands rolle i det globale energimarkedet. Så lenge krigen pågår vil denne usikkerheten vare ved.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer