Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Blandet i Asia etter børsfall i USA. ECB i fokus

ECB (den europeiske sentralbanken) er i fokus i dag, da de er ventet å signalisere snarlig rentehevning. Rentene i Eurosonen er i første omgang ventet å settes opp med 0,25%p.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,9 prosent i snitt i går.

Etter to dager med børsoppgang på Wall Street bar det igjen nedover. S&P 500 (-1,1%) ledet an på nedsiden, godt hjulpet av selskaper innenfor alle sektorer utenom energisektoren (+0,2%). Dow Jones indeksen falt -0,8 prosent, mens Nasdaq Composite endte ned -0,7 prosent.

Investorene venter i all hovedsak på fredagen viktige inflasjonstall fra USA. I store deler av verden har inflasjonen steget til urovekkende høye nivåer, ikke minst i USA. Om sentralbankene, inkludert Fed, ikke klarer å dempe prispresset gjennom rentesettingen vil dette i neste omgang ramme veksten i økonomien, og dernest ledighetstallene. Enn så lenge er etterspørselen etter arbeidskraft stor (ledigheten er lav), noe som gjør forbrukerne i stand til å betjene sin gjeld til en høyere rente.

Las Vegas Sands (+4,4%), Wynn Resorts (+4,2%) og ETSY (+4,2%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Altria Group (-8,4%), Carnival (-6,2%) og Expeditors International of Washington (-5,7%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,1 prosent i snitt torsdag morgen.

Oppløftene makrotall fra Kina var ikke nok til å redde børsene i Asia i natt. Nikkei 225 endte opp 0,4 prosent, mens Shanghai CSI 300 falt -0,6 prosent. Mao. er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag.

ECB (den europeiske sentralbanken) er i fokus i dag, da de er ventet å signalisere snarlig rentehevning. Rentene i Eurosonen er i første omgang ventet å settes opp med 0,25 prosentpoeng (fra 0 prosent). Inflasjonen er urovekkende høy i Europa også, og må derfor adresseres av sentralbanken på kort og mellomlang sikt. Vekstutsiktene i Europa er for øvrig svakere enn de fleste steder som en følge av krigen i Ukraina og sanksjonene mot Russland.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 123,94 dollar per fat, opp 2,3 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 9,47, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,04 og 3,18 prosent.

Oljeprisen steg videre i går på forventninger om økt etterspørsel fra Kina. I tillegg viste ferske lagertall fra USA at konsumentene i landet etterspurte mer bensin enn ventet i forrige uke, det til tross for historisk høye pumpepriser. Dollaren derimot, har stått på stedet hvil det siste døgnet, mens de lange rentene har løftet seg noe. Den korte enden av rentekurven derimot, steg mer enn den lange enden, noe som isolert sett er negativt.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer