Nedgang i vente. Oljeprisen under press. Asia opp. Apple i fokus

De asiatiske børsene steg onsdag, stikk i strid med utviklingen på Wall Street tirsdag kveld. Det var ingen spesifikke nyheter å melde om fra regionen. Investorene i regionen følger i likhet med investorene i resten av verden, med på smitteutviklingen i Europa og USA

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Nedstengningen og isoleringen av Storbritannia (grunnet oppdagelse av ny virusvariant) har skapt nervøsitet blant verdens investorer, inkludert de amerikanske. Alle sektorer på Wall Street falt tirsdag, utenom IT sektoren. Når det er sagt, IT sektoren klarte seg relativt bra takket være Apple (+2,9%). Apple, det mest verdifulle selskapet på børsen, steg på rykter om at de skal starte produksjon av eklektiske biler i 2024. El-bil giganten Tesla, som for få år siden var verdt en brøkdel av de er i dag, falt 1,5 prosent på Apple ryktene. Hvorvidt Apple har det som kreves for å bli bilprodusent gjenstår å se.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,5 prosent i snitt onsdag morgen.

De asiatiske børsene steg onsdag, stikk i strid med utviklingen på Wall Street tirsdag kveld. Det var ingen spesifikke nyheter å melde om fra regionen. Investorene i regionen følger i likhet med investorene i resten av verden, med på smitteutviklingen i Europa og USA. IT sektoren gjorde det best i Asia natt godt hjulpet av heftig oppgang i LG Electronics (+29,6%), mens Konsumvarer, en av de mest defensive sektorene, lagget.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 49,3 dollar per fat, ned -2,1 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,73, mens 30-års renten i USA ligger på 1,64 prosent.

I følge ferske tall fra det amerikanske petroleumsinstituttet API, steg oljelagrene i USA med nesten tre millioner fat i forrige uke. Lagerøkning er isolert sett, negativt for oljeprisen. Den vanskelige virussituasjonen i Europa er for øvrig den drivende faktoren i oljemarkedet. På kort sikt er markedsbalansen ventet å komme under ytterligere press, selv om utrullingen av effektive vaksiner har startet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer