Nedgang i vente. Ny variant av Covid-19 viruset påvist. Enighet om amerikansk krisepakke. Oljeprisen i fokus

Storbritannia går mot full nedstengning etter at en mer smittsom variant av Covid-19 viruset nylig har blitt oppdaget. Det ligger i kortene at den økonomiske gjeninnhentingen vil ta lengre tid dersom de europeiske landene vil måtte stenge ytterligere ned i tiden som kommer

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,8%, eller innenfor intervallet [-1,1, -0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,3 prosent i snitt fredag.

De amerikanske politikerne klarte sent søndag, å bli enige om den mye omtalte krisepakken på 900 milliarder dollar. Når det er sagt, stimulansepakken, som burde vært klar for lenge siden, kan tenkes å være priset inn i markedet allerede. Mao. er det ikke sikkert aksjemarkedene vil få ekstra drahjelp fra denne de neste dagene.

Smittetallene er fremdeles skyhøye, noe som bekymrer de fleste på kort sikt. Utviklingen i Europa er ei heller bedre, spesielt ikke i Storbritannia. På litt lengre sikt bør utrullingen av Covid-19 vaksinene til Pfizer/BioNtech og Moderna gi positiv effekt, men intet er sikkert.

Tesla (+6%) fortsatte himmelferden fredag, siste handelsdag før selskapet innlemmes i S&P 500 indeksen. Fortinet utmerket seg også med en oppgang på nesten syv prosent. Chip-giganten Intel (-6,3%) og transportkjempen FedEx (-5,7%) derimot, toppet taperlistene på negative nyheter.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt mandag morgen.

Den amerikanske krisepakken så ut til å være priset inn også i de asiatiske markedene, da børsene i regionen startet uken i pluss/minus null. Industri og IT relaterte selskaper gjorde det best i natt, mens energirelaterte selskaper gjorde det svakest (ref. vår oljekommentar nedenfor). De kinesiske hovedindeksene endte for øvrig opp, delvis på grunn av at styringsrenten (referanserenten) ble holdt uendret.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 50,6 dollar per fat, ned -2,9 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,7, mens 30-års renten i USA ligger på 1,68 prosent.

Storbritannia går mot full nedstengning etter at en mer smittsom variant av Covid-19 viruset nylig har blitt oppdaget. Det ligger i kortene at den økonomiske gjeninnhentingen vil ta lengre tid dersom de europeiske landene vil måtte stenge ytterligere ned i tiden som kommer, noe som isolert sett er negativt for oljemarkedet. Fredag kveld stod for øvrig Brent oljen i nesten 53 dollar per fat, to dollar høyere enn den gjør mandag morgen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer