Nedgang i vente etter ny nedtur i USA torsdag kveld. Teknologi -og oljerelaterte aksjer i fokus

Aksjene på Wall Street fortsatte nedover torsdag, anledet av teknologiaksjene. Oljeaksjene slet også i går, dog disse utgjør en stadig mindre del av totalmarkedet

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,5%, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,7 prosent i snitt i går.

Aksjene på Wall Street fortsatte nedover torsdag, anledet av teknologiaksjene. Oljeaksjene slet også i går, dog disse utgjør en stadig mindre del av totalmarkedet.

Til tross for de siste dagers børsfall er den teknologitunge Nasdaq indeksen opp hele 22 prosent til nå i år, mens den tradisjonsrike Dow Jones Indeksen er ned 3,5 prosent i samme periode. Mao. har de fleste investorer solid avkastning i år.

Når det er sagt, COVID-19 situasjonen er den drivende faktoren i markedet. Dvs. for at de underliggende drivkreftene i verdensøkonomien skal bedre seg må viruset bekjempes. Når en effektiv behandlingsform mot COVID-19 er på plass er ennå uvisst, dog forhåpentligvis i løpet av 2021.

Nikola aksjen var i fokus i går etter anklager om svindel. Aksjen falt hele 11,3 prosent i ordinær handel, samt ytterligere 2,3 prosent i etterhandelen. Det er naturlig å anta at urolighetene i Nikola aksjen kan påvirke hydrogenselskapet NEL i dag, da dette er deres viktigste kunde.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,7 prosent i snitt fredag morgen.

De asiatiske børsene ser ut til å ende i pluss til tross for gårsdagens børsfall i USA. Investorene er for øvrig opptatt av det som skjer i USA, spesielt innenfor teknologisektoren.

Nyhetsbildet preges også av spenningene mellom USA og Kina, som har tilspisset seg etter sommeren. Disse geopolitiske spenningene er ventet å vare ved i alle fall til etter høstens amerikanske presidentvalg.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 39,9 dollar per fat, ned -1,3 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,04, mens 30-års renten i USA ligger på 1,42 prosent.

Oljeprisen vaker rundt 40 dollar per fat, ca. 10 prosent lavere enn nivåene for ettpar uker siden. Etterspørselsforventningene har svekket seg noe i perioden, og må ta mye av skylden for nedgangen. Når det er sagt, oljeprodusentene med OPEC+ i spissen, har utøvd god produksjonsdisiplin etter COVID-19 pandemien.

Lyttetips:

#pengepodden – Boble i grønne aksjer? Verdsettelse av NEL og Quantafuel

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer