Hydro bedre enn ventet i 3. kv.

Underliggende EBIT NOK 1.366 millioner

Norsk Hydro (ned 12 % YTD), leverte bedre tall enn ventet i 3. kvartal. Selskapet åpnet opp fire prosent på tallene, mot vårt interne estimat på 5,3 prosent.

Underliggende EBIT kom inn på NOK 1.366 millioner, ned fra NOK 2.676 millioner i 3. kvartal 2018. Stadig lavere priser på aluminium og alumina det siste året, som en følge av svekkelse i verdensøkonomien, er hovedårsaken til resultatfallet. Selskaper melder for øvrig om positive kostnadsforbedringer i oppstrøms virksomheten, samt positiv utvikling i Brasil

Brasil tilbake for fullt i 2021

I september ble selskapets siste embargo i Brasil opphevet, dermed kan investorene forvente at aktiviteten i landet gradvis vil komme tilbake. Når det er sagt, i følge selskapet selv, forventer de full produksjon først i 2021. Embargoen i Brasil har tynget selskapet siden februar 2018. Aksjen har i løpet av denne perioden falt hele 46 prosent.

Liten gjeld, men sårbar likevel

Hydros forretningsvirksomhet (aluminiumsindustrien) er svært sensitiv til endringer i verdensøkonomien, noe som gjør selskapet ekstra sårbar i perioder som nå. Videre, selskapets kategoriseres i dag som «investment grade» av de store ratingbyråene S&P og Moody’s, men bare så vidt. Gitt dette, er selskapet kontinuerlig avhengig av å optimalisere sine operasjoner uten å pådra seg stor gjeld.

Merk! Undertegnede eier aksjer i Hydro gitt attraktiv risk/reward. Dvs. undertegnede mener selskapet er verdt vesentlig mer enn det prises til på børsen. Når det er sagt, selskapets langsiktige vekstimpulser er fraværende, noe som gjør selskapet mindre attraktiv som en langsiktig investering.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer