Flat start i vente her hjemme, mens geopolitiske spenninger hindret børsoppgang i Asia mandag

orsdagens teknologi ras på Wall Street fortsatte fredag. Storstilt gevinstsikring må ta deler av skylden for nedgangen. Når det er sagt, derivatmarkedet kan også tenkes å ha påvirket børsene mer enn normalt, noe som nødvendigvis ikke er bra

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,9 prosent i snitt i går.

Torsdagens teknologi ras på Wall Street fortsatte fredag. Storstilt gevinstsikring må ta deler av skylden for nedgangen. Når det er sagt, derivatmarkedet kan også tenkes å ha påvirket børsene mer enn normalt, noe som nødvendigvis ikke er bra.

Tesla aksjen var i fokus fredag, da det ble meldt at aksjen ikke vil bli innlemmet i S&P 500 indeksen. Mange ventet at selskapet, som er årets vinneraksje i USA, skulle innlemmes i den viktige børsindeksen da minimumskriteriene for innlemmelse omsider var nådd. Aksjen endte til slutt opp 2,8 prosent, men er likevel 20 prosent unna toppnotering tidligere i måneden.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -0,3 prosent i snitt i natt.

Geopolitiske spenninger preget de asiatiske børsene mandag. Kinas største “chipmaker”, Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), står nå i fare for å bli rammet av amerikanske eksportrestriksjoner. Trump ser med andre ord, ut til fortsetter sin harde linje ovenfor Kina i opptakten til høstens presidentvalg.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,1 dollar per fat, ned -2,3 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,92, mens 30-års renten i USA ligger på 1,47 prosent.

Sterke jobbtall fra USA (Non-farm Payrolls) var ikke nok til å løfte oljemarkedet fredag. Usikkerheten er fremdeles stor hva angår COVID-19 situasjonen. Kampen mot viruset er langt fra vunnet, noe råvaremarkedene bærer prege av. Enn så lenge må aktørene stole på at oljeprodusentene klarer å samarbeide om å holde tilbudet i sjakk for å opprettholde stabile oljepriser

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Steinar
Steinar
07.09.2020 20:57

Tar denne posten her fordi jeg ikke finner en artikkel med relevant diskusjon rundt den nye prismodellene. For ikke så lenge siden forsvant den gunstige belåningen. Nå blir alt av indeksfond, og lavavgiftsfond generelt, vesentlig dyrere. For eksempel DNB global indeks 100% dyrere, selv om du har over 5mill i fond, over 100% dyrere enn i dag om du havner i liten kunde kategorien. Inntjeningen, i eksempelet over, til dere øker fra 0.06% til 0.25%-0.3%. En økning på opptil 500%. Håper det er noe jeg har misforstått, fint om noen i så fall kan korrigere. Vær snill, ikke ta den… Les mer »