Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

Rolig åpning i vente. Nedgang på Wall Street. Tesla i fokus

De amerikanske børsene falt tilbake onsdag kveld, etter å ha klatret markant tidligere i uken. Investorenes fokus er nå rettet mot resultatsesongen for tredje kvartal.

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,6 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene falt tilbake onsdag kveld, etter å ha klatret markant tidligere i uken. Investorenes fokus er nå rettet mot resultatsesongen for tredje kvartal som startet for fullt forrige fredag. En rekke selskaper har leverte sterke tall for Q3, men de fleste har også varsler om svakere tider grunnet vanskelige makroforhold. Dvs. inflasjonspresset i verdensøkonomien er fortsatt høyt og de geopolitiske spenningene er også markante. Mao. er visibiliteten på kort sikt dårlig. Tesla var en av selskapene som slapp sine tall i går, men de måtte skuffe investorene for første gang på lenge med svakere omsetning enn ventet. Tesla aksjen falt -6,3 prosent i etterhandelen. I likhet med de fleste vekstselskaper er Tesla ned mellom 40 og 50 prosent fra toppen, noe som ikke er unormalt i perioder med kraftig renteoppgang. Nasdaq indeksen Ledet for øvrig an på nedsiden med et fall på -0,9 prosent, etterfulgt av S&P 500 (-0,7%) og Dow Jones indeksen (-0,3%).

Strømmegiganten Netflix som har slitt veksten den senere tid, klarte å snu trenden i 3. kvartal. Netflix aksjen endte på toppen av listene i går med en oppgang på 13,1 prosent. Intuitive Surgical og Baker Hughes endte på de neste plassen med en oppgang på hhv. 9 -og 6,1 prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1,4 prosent i snitt torsdag morgen.

Det meste falt i Asia i natt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Nikkei 225 endte ned i overkant av en prosent, mens Hang Seng indeksen i Hong Kong, der handelen fortsatt pågår, er en over to prosent. Frykten for ytterligere brems i økonomien preget stemningen i regionen. I tillegg hjalp det ikke at aksjene på Wall Street snudde ned i går kveld.

Resultatsesongen på Oslo Børs starter i dag med selskaper som; DNB, Yara, Autostore, Nordic Semiconductor, Nelhydrogen, PGS mfl. Mao. ligger det an til å bli en volatil børsåpning her hjemme. Det er viktig å presisere at dagens morgenrapport er skrevet før tallene til disse selskapene er sluppet. Dvs. dagens åpningsestimat er ikke justert for eventuelle positive eller negative resultatoverraskelser. (Undertegnende, sammen med Alex Rosén, gjester God Morgen Norge på TV2 i dag kl 08.00, da rapporten normalt publiseres).

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 92,23 dollar per fat, opp 1,1 prosent fra onsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -0,9 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 10,65, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 4,15 og 4,14 prosent.

Verdens viktigste rente, den amerikanske ti åringen steg til 4,15 prosent onsdag, det høyeste nivået så langt i år. To åringen derimot, er fortsatt høyere en ti åringen, et fenomen som historisk har vært forbundet med nedgangstider. Det ligger i kortene at denne situasjonen vil vare ved inntil FED (den amerikanske sentralbanken) signaliserer at rentetoppen er nær. Enn så lenge jobber FED med å få kontroll på den høye inflasjonen gjennom pengepolitiske innstramminger (ref. rentehevninger).

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer