Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Paul Harper om 2024, året som var og børsfavoritter

I denne #pengepodden-episoden har Mads i tradisjon tro besøk av aksjestrateg Paul Harper fra DNB Markets. I episoden oppsummerer Paul 2023 basert på hva han synes har vært overraskende og hva som har vært skuffende. I tillegg blir det snakket mye om eventuelle risikofaktorer inn i 2024.

Her kan man nevne oljemarkedet, presidentvalget i USA og pengepolitikk. På slutten av episoden kommer han også med tre aksjetips for 2024.

Litt om markedet i 2023

(fra 01:42) Mye av overraskelsen i 2023 kan tilknyttes det gode markedet man har hatt til tross for sterkt økende renter. Paul er inne på “the Magnificent Seven” og deres inntog og betydning for de toneangivende amerikanske indeksene.

Videre diskuterer Mads og Paul risikoen med den smale oppgangen man har sett i USA, med at de store vinnerne står for stort sett hele oppgangen. Eller så snakker man også litt om Japans økonomi og at de har overrasket på oppsiden etter lang tids ørkenvandring.

Man snakker også litt om oljemarkedet og Paul har ingen sterk overbevisning om hverken opp eller nedsiden. Det er gode teser for at oljemarkedet kan gå begge veier.

Inn i 2024: Hvordan ser det ut?

(fra 21:47) 2024 blir et interessant år i aksjemarkedet. Vil mye av IT optimismen allerede være tatt ut? Hvordan vil markedet reagere på at det nærmer seg et amerikansk valg og om det skulle bli et skifte, hva vil da skje i markedet?

Videre snakkes det om den amerikanske statsgjelden og om det er mulig å opprettholde og betjene den stadig økende statsgjelden. Så diskuteres både rente og oljemarkedet som per i dag spriker litt.

Aksjer vs. obligasjoner/renter

(fra 39:26) Risikopremien i aksjer er historisk lav og dette er noe Paul argumenterer godt for. Om markedet fortsetter på samme vis som i 2024 så vil alt annet like- risikoen øke enda mer. Gitt at du kan kjøpe sikre obligasjoner i dag til 6-9 prosents rente og statsobligasjoner til 4+ prosents rente.

Tre aksjetips til nyåret- hvilke vil du velge?

Mowi: Mowi har skuffet litt avkastningsmessig i 2023 og har fordelen med at de eier verdikjeden sin og har mye av sin produksjon utenfor Norge. Dette vil begrense lakseskatt. Multippelmessig handler de også på omtrent halvparten av Salmar, som prisingsmessig vil gi god oppside.

Stolt Nielsen: Tankfrakt har vært et hett tema i 2023 og selskapene har steget mye. Et selskap som ikke har hold følge med Frontline og Hafnia er Stolt Nielsen. Med en P/E på 4 og gode utsikter er dette et selskap som jeg synes er spennende.

Bonheur: Vinnkraft har ikke vært et bra sted og være i 2023, men selskapenes estimater har holdt seg oppe til tross for en kursnedgang på 50 prosent så langt i år. Nå er grunnrentebeskatningen klar og man har et solid apparat bak Bonheur med mye erfaring og kapital i forhold til mer nyetablerte konkurrenter.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer