Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 110 – Livet som trader

I denne episoden har vi besøk av traderen Patrick Undli. Patrick jobber på fulltid med å spekulere med egne penger. Hør mer om hvordan en vaskekte trader handler, hvilken metode og strategi han følger og hva han mener er det aller viktigste for alle aspirerende tradere der ute.

Dette får du høre mer om:

Innledningsvis får du høre om Patricks bakgrunn, og reisen hans mot å bli en trader. Patrick forteller om hvordan en dag som trader fortoner seg, fra han står opp om morgenen til han legger seg på kvelden. Han forteller også om hvordan du kan rigge deg opp som trader – hvor mye cash trenger du, og hvilket utstyr?

Slik handler en trader

(Fra 17:31) Du får vite hvordan Patrick handler. Han forteller om instrumentene han handler, hvor lenge han sitter i posisjonene, og hvilket forhold han har til de andre spillerne som sitter rundt pokerbordet. Videre får du høre om strategiene Patrick følger, og hvordan han bygger sin metode med en kombinasjon av både fundamental, kvantitativ og teknisk tilnærming. Uansett hvilken strategi og setup, så må hver enkelt finne sin egen stil og sin egen «edge» – men, Patrick anbefaler alltid en strukturert og metodisk tilnærming for å lykkes.

Money & Risk Management

(Fra 40:29) Vi diskuterer det Patrick mener er det aller viktigste for en trader: Money & Risk Management. De som lykkes best som tradere, gjør faktisk det alle vet – cut your losses and let your profits run. Han forteller mer om hvordan du kan bruke stop loss, og hvordan du kan tenke for å maksimere profitt på posisjonene som går bra. Det blir også snakk om psykologien tradere blir utsatt for i markedet.

Avslutningsvis får du Patricks tips og råd til de som er nysgjerrige på å lære mer om trading.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
10.07.2017 08:47

Hei, kan dere legge ut en analyse på Pareto Bank? Aksjen fremstår spesielt rimelig på inntjeningsratio og greit på P/B-forholdet.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
10.07.2017 09:28

Hei! Vi har dessverre ingen analyse liggende, men vi kan legge den til listen over aksjer å diskutere i podden.

Du kan også sjekke ut hva Shareville-medlemmene som eier Pareto Bank sier om aksjen her: https://www.shareville.no/aksjer/pareto-bank/kommentarer