Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Alex Rosén om Tesla-gevinst og Aksjeskolen

Bjørn Erik og Roger har besøk av Alex Rosén, som blant annet er TV-kjendis og rockestjerne. Podcasten kan også sees på Nordnets Youtubekanal. Alex er i ferd med å gi ut en bok – Aksjeskolen – sammen med Roger Berntsen. Dette radarparet har tidligere spilt inn videoserien Aksjeskolen i regi av Finansavisen. Som Nordnet-kunde har du tilgang til hele serien her: Aksjeskolen.

Alex forteller om hvorfor han ble interessert i aksjer, som startet da han fikk aksjer i dåpsgave av sin bestefar, men han fikk fornyet interesse i 2019 da han leste at Jan P. Sissener hadde shortet Tesla-aksjen. Alex er en stor fan av Elon Musk, og mente at man ikke bør vedde mot dette geniet. Han kjøpte derfor Tesla-aksjer – og siden har han gått inn og ut av denne aksjen med gode resultater.

Roger og Alex forteller om hvordan de møttes, og at det var Trygve Hegnar og Steinar Grini i Finansavisen som førte dem sammen. Alex ville lære mer om aksjer og investeringer, og Roger har blitt hans læremester.

Nordnetkunder får 25 % rabatt på boken ved å bestille her (NB! Du må være innlogget).

Hva har Alex lært av Roger – og hva har Roger lært av Alex?

(fra 17:00) Bjørn Erik lurer på hva som er det viktigste Alex har lært av Roger. Stikkord er verdiskapning, moral og integritet. Roger forteller at han har lært viktigheten av showmanship og det å være underholdende.

De viktigste lærdommene fra boka diskuteres også. Verdi-investeringer og rentes rente-effekten trekkes frem.

Alex sine investeringer

(fra 25:08) Bjørn Erik spør om Alex sin investeringsstrategi. Alex har endret sin investeringsstrategi med tiden. Tesla, lakseaksjer og containerskip har han i porteføljen. I det siste har han økt eksponeringen innenfor norske banker, siden bankene normalt tjener på renteoppgang. Berkshire Hathaway er også en langsiktig investering.

Mot slutten forteller Alex om sine hårete planer om å være den første nordmannen som reiser til Mars – sammen med Elon Musk. Han har til og med en egen podcast om temaet som heter ”Alex Rosén reiser til Mars”.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer