Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Ny nedtur på Wall Street. Blandet i Asia. IMF i fokus

De amerikanske børsindeksene, med unntak av Dow Jones indeksen (0,1%), falt tirsdag. Nasdaq indeksen endte til slutt ned -1,1 prosent, etterfulgt av S&P 500 (-0,7%).

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,6 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsindeksene, med unntak av Dow Jones indeksen (0,1%), falt tirsdag. Nasdaq indeksen endte til slutt ned -1,1 prosent, etterfulgt av S&P 500 (-0,7%). Dette var femte dag på rad med nedgang på Wall Street. Investorene venter nå spent på utfallet av den kommende resultatsesongen som sparkes i gang for fullt denne uken. Først ut blant de store selskapene er PepsiCo (+0,5%) allerede i dag. I slutten av uken derimot, er det duket for de store bankene med JPMorgan (-2,9%) i spissen. I tillegg slippes det ferske inflasjonstall fra USA torsdag.

Viatris (+7,3%), Amgen (+5,7%) og Micron Technology (+4,5%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Las Vegas Sands (-7,5%), Wynn Resorts (-7%) og Netflix (-6,8%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1,2 prosent i snitt onsdag morgen.

Stemningen i Asia var blandet onsdag, dermed er det ingen klar drahjelp å få derfra i dag. Nikkei 225 som falt tungt tirsdag, endte på stedet hvil i dag. Hang Seng indeksen og Shanghai CSI 300 derimot, svekket seg ytterligere i nattens handel. Det er viktig å merke seg at handelen i både Hong Kong og Kina fortsatt pågår, derfor kan børsbildet derfra endre seg før stengetid.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 93,61 dollar per fat, ned -0,8 prosent fra tirsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 0,2 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 10,75, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,94 og 3,92 prosent.

I forrige uke varslet OPEC+ om at de vil kutte deres samlede produksjon med hele to millioner fat i et forsøk på å stabilisere markedet. Oljeprisen reagerte opp de påfølgende dagene, men denne uken har prisene kommet ned igjen. Etterspørselen etter olje har historisk fluktuert med utviklingen i verdensøkonomien, som for øyeblikket er under sterkt press. Mao. er etterspørselen ventet å falle videre i takt med svakere vekstutsikter. IMF nedjustert for øvrig sine prognoser for verdensøkonomien i går. IMF advarte også om økt risiko for global resesjon.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer