Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. NVIDIA dro lasset på Wall Street. Opptur i Asia

Den japanske hovedindeksen Nikkei 225, viste nok eng gang vei i Asia med en oppgang på 0,7%. Nikkei 225 er opp hele 19 prosent i år og er med det kun slått av Nasdaq indeksen.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,8 prosent i snitt i går.

Det meste handlet om chip giganten NVIDIA i går, som la på seg over 20 prosent etter å ha knust analytikernes forventninger i 1. kvartal. Etterspørselen etter selskapets hovedprodukter, GPU-er, som brukes til å levere kraftige grafikkytelse og Akselerert beregningskapasitet for er rekke applikasjoner og bransjer. NVIDIAs teknologi har gjort selskapet til et av de viktigste aktørene innenfor AI- og maskinlæring, og bidrar til å akselerere fremskrittene innen dataintensive og beregningskrevende applikasjoner. Gårsdagens opptur for NVIDIA bidro til å løfte de aller fleste selskapene innenfor samme industri.

Nasdaq indeksen endte for øvrig opp 1,7 prosent, mens S&P 500 la på seg 0,9 prosent. Dow Jones Industrial Average derimot, falt 0,1 prosent. NVIDIA Corp (24.4%), Advanced Micro Devices Inc (11.2%), Cadence Design Systems Inc (10.2%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i Nasdaq indeksen indeksen, mens Dollar Tree Inc (-12.0%), Illumina Inc (-9.0%), Intel Corp (-5.5%), endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,4 prosent i snitt fredag morgen.

Den japanske hovedindeksen Nikkei 225, viste nok eng gang vei i Asia med en oppgang på 0,7 prosent. Nikkei 225 er opp hele 19 prosent i år og er med det kun slått av Nasdaq indeksen (+21%). De fleste andre indeksene i Asia steg også i natt. Mao. er det håp om at dette kan hjelpe de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 76,06 dollar per fat, ned -0,2 prosent fra torsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -3,5 prosent i samme periode. Dollaren og euroen står i skrivende stund i 11,04 og 11,9, mens 2 -og 10 års renten i USA ligger på hhv. 4,52 og 3,81 prosent.

De amerikanske oljelagrene falt markant i forrige uke, men dette ble overskygget av ferske uttalelser fra russisk hold hva angår utfallet av det kommende OPEC+ toppmøte. Tidligere i uken kom det advarende uttalers fra Saudi Arabia om at de som spekulerer på videre oljepris nedgang burde “passe seg”. Gårsdagens melding fra Russland tolket mange som om produksjonen vil bli forholdt uendret fremover. Hvem man skal tror på er uvisst.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer