Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Nedgang på Wall Street i påvente av Fed møte

De amerikanske børsindeksene falt for 2. dag på rad denne uken, i påvente av dagens svært viktige rentemøte i Fed. Hvorvidt rentetoppen nærmer seg er det store spørmålet.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,5 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsindeksene falt for 2. dag på rad denne uken, i påvente av dagens svært viktige rentemøte i Fed. Aksjemarkedene steg markant i forrige måned, delvis på grunn av en rekke oppløftende kvartalsrapporter, men ikke minst pga. forventinger om at rentetoppen i USA kan være nær. Den amerikanske sentralbanken har på svært kort tid, hevet styringsrenten (Fed Funds Rate) fra null til 3,25 prosent. Et nytt rentehopp på 0,75 %poeng er for øvrig ventet å komme i dag, dog Fed kan tenkes å signalisere færre hevninger fremover. For aksjemarkedene som er svært rentesensitive, er det betydelig forskjell på en om rentetoppen blir fem eller seks prosent. Mao. ligger det an til å bli en spennende dag for investorene verden over.

Dow Jones indeksen falt -0,2 prosent tirsdag, mens S&P 500 og Nasdaq indeksen falt henholdsvis -0,4 -og -0,9 prosent. Abiomed (+49,9%), IDEXX Laboratories (+9,8%) og Hologic (+9,3%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Catalent (-24,6%),m Zebra Technologies (-15,9%) og Ecolab (-9%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,2 prosent i snitt onsdag morgen.

Det ligger an til å bli en ny god børsdag i Asia onsdag, i alle fall i Hong Kong. Hovedindeksen i landet (Hang Seng indeksen) er opp nye 2,4 prosent i nattens handel, etter å ha lagt på seg 5 prosent i går. Shanghai CSI 300 ligger også an til å stenge i pluss, mens Nikkei 225 endte ned -0,1 prosent. Ser man børsutviklingen i Asia i et bredere perspektiv, så har denne vært begredelig, spesielt i Hong Kong og Kina der investorene har sendt indeksenekraftig ned de siste fem årene på økt politisk frykt. Dvs. Kinas president Xi Jinping, har økt sin innflytelse betydelig i perioden, noe som har resultert i en rekke investorfiendtlige reguleringer i landet.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 95,67 dollar per fat, opp 0,8 prosent fra tirsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -0,5 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 10,32, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 4,06 og 4,12 prosent.

10 års renten i USA vaker fortsatt rundt 4 prosent, mens de langsiktige inflasjonsforventingene er på 2,5 prosent. Inflasjonsforventningene er fremdeles 0,5 %poeng over Feds mål, dog disse har kommet ned fra 3 prosent tidligere i år. Hovedproblemet derimot, er at vekstimpulsene i økonomien fortsatt er svake til tross for at arbeidsledigheten er rekordlav. Mao. er Feds handlingsrom mer begrenset enn de gjerne skulle ønske.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer