Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Svak utvikling på Wall Street. Resultater i fokus

Det så lenge bra ut for investorene på Wall Street torsdag, men stemningen på de amerikanske børsene snudde på slutten av dagen. de asiatiske børsene falt også i natt.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,1%, eller innenfor intervallet [-1,3, -0,9]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,6 prosent i snitt i går.

Det så lenge bra ut for investorene på Wall Street torsdag, men stemningen på de amerikanske børsene snudde på slutten av dagen. Rentene, som har steget til nye høyder de siste dagene, fortsatte oppover også i går. Den viktigeste renten av dem alle, ti års renten , steg til 4,2 prosent. De langsiktige inflasjonsforventnigene derimot (10-Year Breakeven Inflation Rate), har holdt seg relativt stabil denne uken, dog vaker fortsatt noe over FEDs mål på to prosent. S&P 500 endte ned -0,8 prosent, etterfulgt av Nasdaq indeksen (-0,6%) og Dow Jones indeksen (-0,3%). For uken som helhet ser bildet bra ut, takket være sterk start.

Lam Research (+7,8%), AT&T (+7,7%) og Quest Diagnostics (+6,3%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Allstate (-12,9%), Union Pacific (-6,8%) og Tesla (-6,6%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,3 prosent i snitt fredag morgen.

Pilene i Asia pekte svakt nedover fredag, dermed er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag. Nikkei 225 endte ned -0,4 prosent, mens Hang Seng indeksen ligger også an til å stenge ned -0,6 prosent. Denne uken har investorene har hatt fullt fokus på resultatsesongen for tredje kvartal, som så langt har overrasket på oppsiden. Her hjemme slapp en rekke store selskaper sine tall i går, deriblant DNB (-3,3%), Yara (+6,6%) og Nordic Semiconductor (-4,6%). I dag er det Tomra, Norske Skog og REC Silicon sin tur til å offentliggjøre sin Q3 tall.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 92,44 dollar per fat, ned -1,8 prosent fra torsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -1,9 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 10,68, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 4,25 og 4,26 prosent.

Oljeprisen har falt gjennom natten uten vesentlige endringer i nyhetsbildet. Fremdeles er usikkerheten knyttet til veksten i verdensøkonomien stor, noe som isolert sett, er negativt for etterspørselen etter olje og gass. På den annen side bidrar krigen i Ukraina til å holde prisene på gass oppe. Hvor lang tid det tar for de europeiske landene klarer å erstatte gassen fra Russland er det store spørsmålet. I dag kommer det ingen gass fra Russland, men økt import fra USA og andre land, vil over tid stabilisere markedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer