Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Storstilt gevinstsikring på Wall Street. Blandet i Asia

Storstilt gevinstsikring (etter flere dager med oppgang) preget USA børsene onsdag. Dow Jones indeksen ledet an på nedsiden med et fall på nesten to prosent, etterfulgt av S&P 500.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,3%, eller innenfor intervallet [-1,6, -1]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,5 prosent i snitt i går.

Storstilt gevinstsikring (etter flere dager med oppgang) preget USA børsene onsdag. Dow Jones indeksen ledet an på nedsiden med et fall på nesten to prosent, etterfulgt av S&P 500 (-1,6%) og Nasdaq indeksen (-1,2%). At gårsdagens makrotall (Retail Sales og Producer Prices) kom inn på den svake siden var med på å forsterke salgspresset utover kvelden. Det er for øvrig verdt å ta med seg at de langsiktige inflasjonsforventningene falt ytterligere gjennom dagen og nærmer seg nå Feds mål på to prosent. I fjor vår steg de 10-årige inflasjonsforventningene i USA til tre prosent, noe som tvang sentralbanken til å heve rentene i store steg i flere omganger. Gitt at det største prispresset i amerikanske økonomi tilsynelatende har gitt seg vil rentestrategien til Fed etter alt å dømme bli mindre aggressive fremover.

Alle selskapene som inngår i Dow Jones indeksen falt i går, dog Goldman Sachs (-0,2%), Apple (-0,5%) og Travelers Companies (-0,7%) falt minst. På bunn derimot, endte Honeywell International (-3,8%), International Business Machines (-3,3%) og 3M (-3%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,4 prosent i snitt torsdag morgen.

Investorene i Asia lot seg ikke påvirke av det som skjedde på Wall Street onsdag, da de sendte de fleste indeksene i regionen opp torsdag. Nikkei 225 (-1,4%) var eneste unntak. Hang Seng indeksen i Hong Kong, samt Shanghai CSI 300 i Kina, er svakt opp i morgentimene.

Resultatsesongen fortsetter i dag med kjente selskaper som Netflix og Procter & Gamble. Alcoa leverte for øvrig skuffende kvartalstall etter stengetid i går, noe som er ventet å sette sitt preg på selskapets aksjer i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 83,9 dollar per fat, ned -4,4 prosent fra onsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -3,8 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 9,94, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,33 og 3,5 prosent.

I likhet med aksjene på Wall Street falt også oljeprisen tungt onsdag kveld. Et av de store spørsmålene er om hvorvidt verdensøkonomien vil unngå en dyp nedtur eller ikke. Håpet blant mange er at gjenåpningen av den kinesiske økonomien vil sørge for at så ikke skjer, men bare tiden vil vise. Fremdeles er det slik at rentekurven i USA fortsatt er invertert, et tegn på manglende vekstimpulser i både amerikansk økonomi, men også verdensøkonomien.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer