Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente, men mandagens vaksinenyhet har endret investorsentimentet betydelig

Aksjemarkedene i Europa og USA gikk nærmest av hengslene i går etter at Pfizer (+7,7%) og BioNtech (+13,9%) kunne melde om betydelig suksessrate for deres Covid-19 medisin. Naturlig nok var det selskapene som har blitt tynget hardest av Covid-19 pandemien som rykket til

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,1%, eller innenfor intervallet [-1,3, -0,9]%. BAKKA, BOUVET, NEXT, PHO mfl. i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,9 prosent i snitt i går.

Aksjemarkedene i Europa og USA gikk nærmest av hengslene i går etter at Pfizer (+7,7%) og BioNtech (+13,9%) kunne melde om betydelig suksessrate for deres Covid-19 medisin. Naturlig nok var det selskapene som har blitt tynget hardest av Covid-19 pandemien som rykket til. Cruise selskapet Carnival og Royal Caribbean Cruises steg henholdsvis 39,3 -og 28,8 prosent. Wynn Resorts (+27,8%), United Airlines (+19,1%) og American Airlines (+15,2%) steg også betydelig. Bankene, som for øvrig er svært sensitive til den underliggende økonomiske utviklingen, markerte seg også. Blant annet steg JPMorgan 13,5 prosent.

På taperliste derimot, endte “Covid-19 vinnerne” Zoom (-17,4%), Take-Two Interactive (-8,7%) og Netflix (-8,6%) med flere.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,1 prosent i snitt tirsdag morgen.

Mandagens positive vaksinenyhet preget også de asiatiske børsene tirsdag. Det var for øvrig flyselskapene som steg mest. Det skal sies at de asiatiske børsene har klart seg relativt bra den senere tid da smittesituasjonen i regionen er under kontroll. Uansett, for verdensøkonomien er det alfa og omega å komme i kapp med pandemien som har herjet siden i mars.

Bouvet, Bakkafrost, Photocure, NEXT Biometrics mfl. har levert kvartalstall i dag. Foruten om Bakkafrost, er dette selskaper som har liten innflytelse på totalmarkedet.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42 dollar per fat, ned -1,6 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,04, mens 30-års renten i USA ligger på 1,68 prosent.

Oljeprisen var på det mest opp åtte prosent mandag, som en følge av optimismen knyttet til Covid-19 vaksinen fra Pfizer og BioNtech. Oljerelaterte selskaper steg naturlig nok betydelig på nyheten, deriblant Exxon Mobil (+10%) og Chevron (+11,6%). En effektiv vaksine, eller behandlingsform, mot Covid-19 vil snu opp/ned på mange markeder, blant annet oljemarkedet. Når det er sagt, det er for tidlig å si noe om konsekvensene dette får på markedet på kort sikt. På lengre sikt derimot, vil en vesentlig del av etterspørselsfrafallet fra Covid-19 komme tilbake igjen. Flyindustrien er i så måte en av de viktigste etterspørselsdriverne for olje.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer