Nedgang i vente etter oljeprisfall

Energi -og finansrelaterte aksjer tynget de amerikanske børsene tirsdag. Gitt at dette er to store sektorer på Oslo Børs, må vi belage oss på nedgang i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,2%, eller innenfor intervallet [-1,4, -0,9]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,4 prosent i snitt i går.

Energi -og finansrelaterte aksjer tynget de amerikanske børsene tirsdag. Gitt at dette er to store sektorer på Oslo Børs, må vi belage oss på nedgang i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Den svake stemningen blant investorene skyldes flere forhold, deriblant COVID-19 situasjonen. Smittetallene når stadig nye høyder verden over, derfor er mange engstelige for veksten fremover. Stigende smittetall leder til strengere smittetiltak som igjen demper den økonomiske veksten. Mao. er vi i en situasjon dere politiske stimulansepakker er nødvendig for å holde “hjulene” i økonomien i gang. Enn så lenge sliter de amerikanske politikerne med å enes om en ny økonomisk tiltakspakke.

Chevron, det eneste oljeselskapet i Dow Jones indeksen etter at Exxon Mobil nylig forsvant ut, endte på bunn i går med en nedgang på 2,7 %. Sportsutstyr giganten Nike derimot, endte på topp med en oppgang på 1,6 prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,2 prosent i snitt onsdag morgen.

Oppløftende makrotall fra Kina hjalp noe på stemningen i Asia i onsdag. Både PMI tallene for industri og service kom inn bedre enn ventet. Når det er sagt, vekstimpulsene fra resten av verden kan tenkes å innhente kinesisk økonomi lenger frem i tid, derfor er usikkerheten blant investorene fortsatt stor.

Tirsdag kveld gikk første debatt duell mellom Trump og Biden av stabelen. Det er for naturlig å anta at det amerikanske presidentvalget vil ta mye fokus fremover.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,6 dollar per fat, ned -2,8 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,44, mens 30-års renten i USA ligger på 1,42 prosent.

Den økonomisk gjeninnhentingen ser ut til å ta lenger tid enn tidligere antatt. Dvs. så lenge smittesituasjonen er som den er vil veksten dempes fremover, noe som er negativt for oljeetterspørselen. Brentoljen handles nå på lave 40-tallet. Det skal forøvrig sies at dollaren har styrket seg den senere tid, noe som en viktig drivkraft for prisnedgangen. Uansett, den svake oljeprisen vil prege Oslo Børs i dag, da selskaper som Equinor og Aker BP utgjør en vesentlig del av børsen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer