Opp

Unngå unødvendige kostnader
og få en bedre pensjon.

Samle dine gamle IPA-avtaler hos oss.

IPA er et pensjonsprodukt med investeringsvalg som tilbys av Nordnet Livsforsikring ASlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Flytter du pensjonssparingen din til oss kan du øke muligheten for å bedre avkastningen på pengene dine. Nordnet IPA Link er helt uten faste kostnader, slik at du unngår høye avgifter som spiser av pensjonen din.

Nordnet IPA - helt uten faste kostnader

Ingen faste kostnader

Invester i aksjer, fond og ETFer

Kostnadsfri flytting av IPA-konto til Nordnet

Nordnet Livsforsikring AS

Nordnet Livsforsikring (Nordnet Liv) ble stiftet 19. juni 2014. Selskapet er et heleid datterselskap av det svenske livsforsikringsaksjeselskapet Nordnet Pensjonsförsäkring AB. Selskapet har sin forretningsadresse i Oslo, Norge. Nordnet Liv har konsesjon til å drive forsikringsvirksomhet og tilbyr kun forsikringer uten avkastningsgaranti der kundene selv plasserer og forvalter midlene. Produktene som leveres er: Nordnet Investeringskonto Zero og Nordnet IPA Link.


Årsrapport

Nordnet Livsforsikring AS sin årlige rapport om solvens og finansiell stilling finner du her.

Slik fungerer IPA

IPA = Individuell Pensjonsavtale

IPA er et privat pensjonsprodukt, der du tidligere kunne spare opp til 40 000 kroner i året med skattefradrag. Etter at skattefradragsmuligheten ble fjernet i 2006, åpnes det ikke lenger helt nye IPA-kontoer. Du kan kun flytte eksisterende IPA-kontoer som er opprettet i andre forsikringsselskap.

Det er viktig å merke seg at IPA ikke er det samme som pensjonsavtaler arbeidsgiveren din har innbetalt - såkalte Fripoliser eller Pensjonskapitalbevis.

Skatt og utbetaling i IPA

Skattefradrag

Med IPA er det er ingen formueskatt på innestående beløp, samtidig som det er utsatt skatt på avkastning og utbytte frem til utbetaling.

Utbetaling

Utbetalinger fra IPA skjer løpende etter oppnåelse av avtalt pensjonsalder. Hos Nordnet Livsforsikring AS er standard pensjonsalder 67 år, men du kan selv velge en høyere eller lavere pensjonsalder. Laveste tillatte pensjonsalder er 62 år, med unntak for visse yrkesgrupper. Utbetalingen skjer over minst 10 år regnet fra pensjonsalder.

Pensjonsinntekt

Utbetalinger fra IPA beskattes som pensjonsinntekt i sin helhet. Utbetalinger til begunstigede beskattes som pensjonsinntekt.

IPA med investeringsvalg eller garantiavkastning

Hvis du allerede har en IPA-konto vil den enten være med investeringsvalg eller med garantiavkastning.

Individuell Pensjonsavtale med investeringsvalg

Med en IPA-konto med investeringsvalg velger du selv hvilke fond og aksjer du vil investere pengene dine i.

Individuell Pensjonsavtale med garantiavkastning

For IPA-kontoer med garantiavkastning kan du ikke påvirke hvilken årlig avkastning du oppnår. En IPA med garantiavkastning kan konverteres til en IPA med investeringsvalg.

En IPA-konto med investeringsvalg

Nordnet IPA Link er et pensjonsprodukt med fritt investeringsvalg som tilbys av Nordnet Livsforsikring AS. Dette er et tilbud til deg som allerede har en IPA-konto, og som ønsker å ta ansvar for forvaltningen av de bundne sparepengene dine frem til du når pensjonsalder.

Med Nordnet IPA har du stor valgfrihet og kan bestemme selv hvordan du vil investere sparepengene dine. Kontotypen har ingen faste kostnader, og du kan velge blandt vårt brede produktspekter.

Graf med avkastning for IPA - Individuell Pensjonsavtale

Spar i aksjer, fond og ETFer med Nordnet IPA

Tilgjengelige investeringer for Individuell Pensjonsavtale

Aksjer og øvrige aksjerelaterte instrument

Du kan investere i aksjer og aksjerelaterte instrument på disse markedsplassene:

LandMarkedsplass
NorgeOslo Børs, Oslo Axess, Merkur Market
SverigeNasdaq Stockholm, Nordic Growth Market, Aktietorget, First North Stockholm, Nordic MTF
DanmarkNasdaq Copenhagen, First North Danmark
FinlandNasdaq Helsinki, First North Helsinki
TysklandXetra - kontakt kundeservice
USANew York Stock Exchange, Nasdaq
CanadaToronto Stock Exchange, Toronto Venture Exchange
EnglandLondon Stock Exchange - kontakt kundeservice
BelgiaNYSE Euronext - Euronext Brussels
FrankrikeNYSE Euronext - Euronext Paris
PortugalNYSE Euronext - Euronext Lisbon
NederlandNYSE Euronext - Euronext Amsterdam

Fond

Du kan investere i alle fondene du finner på Fondstorget vårt.

ETF - Exchange Traded Fund

Du kan investere i alle ETFer som er børsnotert på noen av disse markedsplassene:

LandMarkedsplass
NorgeOslo Børs
SverigeNasdaq Stockholm
FinlandNasdaq Helsinki
USANew York Stock Exchange, Nasdaq
CanadaToronto Stock Exchange

Flytt IPA-kontoen din til Nordnet

Vi hjelper deg å flytte IPA-kontoen din

Har du en IPA hos et annet forsikringsselskap? Flytter du den til Nordnet vil du kutte alle faste kostnader på kontoen. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Dette kan du flytte

Vi hjelper deg å flytte Individuell Pensjonsavtale både med investeringsvalg og garantiavkastning. En IPA med garantiavkastning konverteres til en IPA med investeringsvalg. Merk at IPA med garantert minsteavkastning som inneholder en uføredekning som ikke kan flyttes til Nordnet.

Sjekk pensjonsavtalene dine

norskpensjon.nolenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu finner du en oversikt over pensjonsavtalene dine. De fleste forsikringsselskapene i Norge er registrert der. Er du usikker på om du har en IPA-konto kan du ringe forsikringsselskapet ditt direkte.

Bestill kostnadsfri flytting av IPA

Slik flytter du IPA-kontoen din selv

Dette gjør du:

Husk at vi må vite i hvilket selskap du har avtalen din og avtalenummeret. Hvis du er usikker, kan du gå til norskpensjon.no eller ringe forsikringsselskapet ditt direkte.

VIKTIG! ​Mange av IPA-avtalene som flyttes inneholder ikke begunstigelser. Vil du at familien din skal få kapitalen etter din død? Husk å oppnevne dem som begunstigede av avtalen.

Dette gjør vi:

  • Nordnet tar kontakt med forsikringsselskapet ditt
  • 5 – 6 uker senere er pengene på plass i din nye IPA hos oss

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.