Netfonds blir Nordnet.

Gå tilbake til startsiden.

Netfonds

blir Nordnet.

Den 5. april ble det offisielt. Nordnet kjøper Netfonds, og i løpet av sommeren blir Netfonds en del av Nordnet. Sammen jobber vi for å skape en enda bedre investeringsopplevelse for deg som kunde.

Hva betyr dette for deg nå?

Akkurat nå fortsetter du å bruke netfonds.no som vanlig. I løpet av sommeren blir kundeforholdet ditt flyttet til Nordnet, og da får du et eksklusivt introduksjonstilbud. Du får mer informasjon om hva dette innebærer for deg.

Vi kontakter deg direkte om det er noe du må gjøre selv – ellers tar vi hånd om flytt av hele ditt kundeforhold for deg. Dette koster deg selvsagt ingenting.

Må jeg gjøre noe aktivt nå?


Nei, for øyeblikket trenger du ikke å foreta deg noe. Du kan fortsette å bruke netfonds.no og tilhørende apper, akkurat som før. Du vil få informasjon om det er noe du må gjøre selv.

Hva skjer fremover?


I tiden fremover kan du fortsette å bruke netfonds.no som normalt. Du vil bli kontaktet fortløpende med informasjon. Vi setter pris på om du logger inn og oppdaterer kontaktinformasjonen dinlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu inne på netfonds.no.

Når og hvordan får jeg informasjon?


Du kommer til å få informasjon fortløpende på denne nettsiden, på e-post og i noen tilfeller over telefon.

Noe av det første du får tilsendt på e-post er informasjonen om endringer i vilkår. Dette blir sendt til deg direkte på e-post. Vilkårene er tilnærmet like de du allerede har.

Har du spørsmål finner du kontaktinformasjon lengre nede på siden.

Logger jeg fortsatt inn hos Netfonds?


Du logger deg inn på netfonds.no og bruker relevante apper akkurat som før. Du vil få beskjed i god tid før du må forholde deg til innlogging hos Nordnet.

Spørsmål om kontoen din

Bør jeg åpne en Nordnet-konto nå?


Nei, det er ikke nødvendig. Kundeforholdet ditt blir automatisk flyttet til Nordnet i juni.

Hva skjer med beholdningen min?


Inntil videre vil beholdningen din, det vil si verdipapirene dine, være på netfonds.no som vanlig. Først i juni blir hele kundeforholdet ditt automatisk flyttet til Nordnet. Selve overføringen vil skje i løpet av en helg og vil ikke påvirke muligheten din til å handle.

Flyttes alle Netfonds-kontoene mine til Nordnet allerede nå?


Nei, kontoene dine flyttes ikke til Nordnet enda, og du kan forsette å bruke Netfonds akkurat som før. Du kommer til å få nærmere beskjed angående dette.

Får jeg nytt VPS-nummer?


Nei, dine VPS-kontoer overføres til Nordnet. Du kommer til å motta en endringsmelding fra Verdipapirsentralen (VPS).

Får jeg nye kontobetingelser?


Du beholder dine kontobetingelser inntil videre. Du kommer til å få beskjed i god tid om eventuelle endringer.

Må jeg endre på AvtaleGiro-avtalene mine?


Akkurat nå fungerer faste innbetalinger til Netfonds som før, og du trenger ikke å gjøre noen endringer. Vi kommer tilbake med mer informasjon vedrørende dette.

Spørsmål om verdipapirhandel

Hvilke markeder kan jeg handle på hos Nordnet?


Hos Nordnet kan du handle aksjer direkte på børsene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, USA og Canada. I tillegg kan du handle aksjer på London-børsen og EURONEXT via meglerbordet.

Vil jeg fortsatt kunne handle derivater på Oslo Børs?


Du kan handle derivater på Oslo Børs som normalt. Nordnet har en avtale om derivathandel med NASDAQ OMX, og ikke Oslo Børs. Det betyr at du må inngå en ny avtale for å kunne fortsette å handle derivater etter at kundeforholdet ditt er flyttet til Nordnet. Du kommer til å få mer informasjon om dette. Via NASDAQ kan du handle opsjoner for norske selskaper og for øvrige nordiske selskaper.

Spørsmål om Trading Software

Hva skjer med PrimeTrader og PrimeTrader Touch?


Du kan fortsette å bruke PrimeTrader og PrimeTrader Touch som normalt hos Netfonds frem til kundeforholdet ditt blir flyttet til Nordnet i løpet av sommeren.

Etter lang og tro tjeneste takker vi av PrimeTrader til sommeren. Årsaken til det er at Nordnet allerede har nordiske løsninger som møter de samme behovene som PrimeTrader har dekket. På sikt blir derfor PrimeTrader byttet ut med nordnet.no, Infront Web Traderlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Infront Active Trader. Er du interessert i strømmenderealtidspriser får du det på nordnet.no.

Nordnet har også en nyutviklet mobilapp (både Android og iOS) som erstatter PrimeTrader Touch.

Får jeg beholde oppsettet jeg har i PrimeTrader?


I Infront Web Trader har du mulighet til å sette opp og skreddersy ditt eget oppsett. Vi jobber med å kunne ha tilsvarende oppsett som er i PrimeTrader i Infront Web Trader.

Får jeg de samme sanntidsabonnementene hos Nordnet som jeg har hos Netfonds?


Nordnet har et tilsvarende tilbud som det Netfonds tilbyr i dag.

Hvilke sanntidsabonnement tilbyr Nordnet?


Du finner en oversikt over kursinformasjonen Nordnet tilbyr i prislisten under punktet "Kursinformasjon".lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Kan jeg laste ned Nordnets app allerede nå?


Ja, det er fullt mulig å laste ned Nordnets app for både IOS og Android. Du kan søke på verdipapirer og se markedsoppdateringer i appen.

For å handle gjennom Nordnets app må du ha et kundeforhold hos Nordnet. Vi anbefaler at du venter til kundeforholdet ditt automatisk blir flyttet over til Nordnet. Du vil ikke få tilgang til å se kontoer du har hos Netfonds akkurat nå.Spørsmål om finansiering

Vil Nordnet tilby tilsvarende egenkapitalkrav som det Netfonds har i dag?


Vi har en ambisjon om å tilby tilsvarende nivåer som Netfonds har i dag.

Vil jeg kunne fortsette å låne ut aksjer for shorthandel?


Nordnet har ikke samme oppsett for utlån til shorthandel. På deres kapitalforsikringskonto, Investeringskonto Zero, lånes norske aksjer ut automatisk. Hvis aksjene dine lånes ut får du en kvartalsvis renteutbetaling. Renteinntekten din baseres på beholdningen din, størrelsen på denne, hvor lenge du har den og etterspørselen etter å låne de aktuelle aksjene. Du kan disponere aksjene som normalt, og hvis du ønsker kan du reservere deg mot utlån.

Kan jeg shorte aksjer hos Nordnet?


Ja, det er fullt mulig å shorte aksjer hos Nordnet. Se hvilke aksjer som er tilgjengelig for shortinglenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Spørsmål om fondshandel

Hvordan er fondsutvalget til Nordnet?


Nordnet tilbyr handel i over 600 fond fra fondsforvaltere over hele verden. Nordnet tilbyr også digital rådgivning som hjelper deg med å finne frem til en fondsportefølje som er tilpasset din sparehorisont og risikoevne.

Hva skjer hvis jeg har investert i et fond som ikke er tilgjengelig hos Nordnet?


Nordnet tilbyr handel i over 600 fond i dag, og de aller fleste verdipapirfondene som du har i dag finnes også tilgjengelig hos Nordnet. Har du fond som Nordnet ikke tilbyr i dag, så blir disse flyttet ved overgangen til Nordnet. Vi kommer fortløpende til å informere dersom du må foreta deg noe spesielt. Utgangspunktet er at vi ordner alt for deg.

Kan jeg få fondsrådgivning hos Nordnet?


Nordnet har digital rådgivning som hjelper deg med å finne frem til en fondsportefølje som er tilpasset din sparehorisont og risikoevne. Du kan også snakke med Nordnets Spare-og investeringscoach for å få veiledning. Dersom du ønsker at Nordnet håndterer fondsforvaltningen for deg automatisk så tilbys dette også via Nordnet Smarte Porteføljer.

Øvrig

Hvordan logger jeg meg inn på nordnet.no?


Hos Nordnet vil du kunne logge deg inn med både BankID på mobil og vanlig BankID. Hvis du er foretakskunde vil du bli fortløpende informert om hva som gjelder. Inntil da er det bare å fortsette å bruke netfonds.no som før

Kan jeg bruke brukernavn og passord?


Første gang du logger deg inn på nordnet.no vil du bli bedt om å logge deg inn med BankID. Deretter vil du kunne sette ditt eget brukernavn og passord. Du kan også skru av muligheten for brukernavn og passord dersom du ønsker det. Vi anbefaler at du fortsetter å benytte deg av BankID.

Merk! Foretakskunder vil få egen informasjon vedrørende innlogging.

Kan jeg velge mitt eget passord hos Nordnet?


Ja, etter at du har identifisert deg med BankID første gang så kan du velge ditt eget passord.

Jeg har en API-avtale med Netfonds i dag. Vil det være mulig å koble seg til Nordnets API?


Ja, Nordnet kommer med en egen løsning for dette i nær fremtid. Hvis du allerede har en API-avtale vil du bli kontaktet. API-løsningen for Netfonds kommer ikke til å bli videreført.

Vil det være mulig å handle valuta hos Nordnet?


Du kan opprette valutakontoer i NOK, SEK, DKK, EUR, USD og CAD. Hvis du for eksempel har aktivert en valutakonto for USD, handler du amerikanske aksjer automatisk fra valutakontoen din. Du kan føre over penger til valutakontoen før du handler, eller etter at du har gjennomført handelen i USD for å slippe å betale renter. Dette gjelder for alle de overnevnte valutaene. Hvis du ikke veksler for å dekke den negative saldoen på valutakontoen din trekkes det renter etter to dager. 

Hva skjer med NetfondsXtra og hvordan påvirker dette beholdningen min?


Det vil komme informasjon vedrørende NetfondsXtra i løpet av april.

Har du flere spørsmål?

Hvis det er noe annet du lurer på så kan du ta kontakt så hjelper vi deg. Er du kunde hos Netfonds så kontakter du kundeservice hos Netfonds på samme måte som før. Er du også Nordnet-kunde så kan du kontakte Nordnet direkte.

Kontakt Netfonds

Kontakt Nordnet

Åpningstider:

Kundeservice: 08:00-16:00
Meglerbordet: 08:30-17:30 (*17:30-22:00)
*Ta kontakt dersom du har problemer med en aktiv ordre på NYSE/Nasdaq/Amex.

Åpningstidene gjelder for alle hverdager.

Besøksadresse:

Stenersgata 2, 0184 Oslo.

Åpningstider:

Kundeservice: 08:30-17:00
Meglerbordet: 08:30-22:00

Åpningstidene gjelder for alle hverdager.

Besøksadresse:

Akersgata 45, 0158 Oslo.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.