Velg riktig fond

Opp

Gratis verktøy

Uansett om du ønsker mye eller lite hjelp, har vi smarte verktøy som hjelper deg å velge de beste fondene for deg.

Få hjelp til å finne frem

Få en portefølje tilpasset deg

Velg blant favorittene våre

Søk enkelt i alle fondene våre

Topp 30

De fondene vi mener vil være blant de beste fremover

Nordnets beste fond i 10 kategorier

Nordnet Topp 30 gjør det enklere for deg å finne frem til gode fond for langsiktig sparing. I ti kategorier har vi plukket ut de tre fondene som vi mener har de beste forutsetningene for å være blant de fremste i sin kategori fremover.

På siden Topp 30 ser du hvilke fond det er og hvordan vi har kommet frem til dem.

Stjerne med topp 30

Slik velger vi Topp 30

Utvalgsprosessen er en kombinasjon av kvantitativ og kvalitativ analyse av fondsselskaper og de enkelte fond samt deres forvaltere.

Gjennom den kvantitative analysen plukker vi ut de fond som historisk sett har gitt best avkastning, hensyntatt risiko og avgifter. Tanken er at de som har lykkes godt historisk sett, også kan forventes å gjøre det godt fremover. I tillegg gjør vi en kvalitativ vurdering med blant annet analyse av fondets strategi, ressurser og den enkelte forvalters erfaring.

Kategorier i Topp 30

Nordnet Topp 30 er delt inn i følgende geografiske kategorier:

  • Norge
  • Norden
  • Global
  • Vekstmarkeder
  • Europa
  • Asia
  • Nord Amerika
  • Øst Europa
  • Latin Amerika
  • Rentefond

Fondsrådgiveren

Få en ferdig sammensetning av fond tilpasset dine behov

Investeringsguiden

Fond tilpasset deg

Fondsrådgiveren er et hjelpemiddel for deg som er usikker på hvordan du skal investere. Rådgivningen baseres på noen spørsmål som hjelper oss med å forstå hvilken risiko du er villig til å ta og hvilken avkastning du ser for deg. Basert på dine svar gir vi deg konkrete forslag på fond som passer deg.

Du kan enkelt starte en sparing i de fondene vi foreslår, eller kjøpe en av våre ferdige fondsporteføljer som passer ditt risikonivå.


Fondsporteføljene våre

Velg en fondsportefølje som passer ditt risikonivå

Ferdige fondsporteføljer

Med våre fondsporteføljer kan du enkelt spare i kvalitetsfond som passer din risikoprofil og investeringsstrategi. Vi tilbyr seks fondsporteføljer med ulike muligheter og ulik risiko.

Du kan spare engangsbeløp eller opprette spareavtale i porteføljene. Selvfølgelig er det ingen ekstra avgifter, men kun fondenes standardavgifter.


Veiskilt

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.