Gå til hovedinnhold

Markedspuls.

Ukentlig oppdatering på det viktigste som skjer i markedet.

Vår investeringsøkonom, Mads Johannesen, og aksjeanalytiker, Roger Berntsen, tar ukentlig for seg verdens aksjemarkeder i markedspuls. Episodene legges ut hver torsdag på vår YouTube-kanal.lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Se de siste episodene av markedspuls her.

21. juni - Ny sjef i Norwegian, rentemøter i FED og Norges Bank & sommerinspirasjon.

I den siste Markedspuls-sendingen før sommeren får du blant annet høre mer om det plutselige sjefsbytte i Norwegian, rentemøtene i FED og Norges Bank, samt forventninger til sommermarkedet. Avslutningsvis deler Roger og Mads noen tips til innhold man kan ta en titt på i løpet av sommeren for å bli en bedre investor.

7. juni - Noteringsboom på Oslo Børs, oljepris & Magnora i ukens aksje.

Mads og Roger tar denne uken opp antallet nye noteringer på Oslo børs. De snakker også om Inflasjonstall, arbeidsmarkedstall og oljeprisen. I ukens aksje blir det fokus på et av selskapene Roger Berntsen nylig hadde på besøk i studio, nemlig Magnoraåpnes i nytt vindu.

31. mai - Markedsstatus, 2020 Bulkers, MPCC & Veidekke i fokus.

Etter to uker med flere helligdager tar Mads og Roger en etterlengtet prat om markedet. I første del blir det fokus på utviklingen på verdens børser, samt enkelthendelser som har preget markedet. Volatilitet, Norwegian og flybransjen generelt sett, er blant temaene som diskuteres. De tar også for seg flere av selskapene Roger har hatt på besøk i studio den siste tiden, deriblant 2020 Bulkersåpnes i nytt vindu, MPC Container Shipsåpnes i nytt vindu og Veidekkeåpnes i nytt vindu.

10. mai - Makrotall, rapporteringssesong & Veidekke.

Kvartalsrtall og makrobildet står i fokus i første del av sendingen. De kommer også inn på to brennhete temaer, nemlig inflasjon og Norwegian-emisjonen. Der trekker de frem aktuelt innhold vi har på Nordnetbloggen som gir svar på spørsmålene mange av våre kunder har stilt. Det blir også snakk om to spesialcase som Roger og Mads følger tett, henholdsvis Nordic Semiconductor og Swedish Match. Avslutningsvis i ukens aksje får du høre mer om Veidekkelenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu som investeringscase.

3. mai - Warren Buffett & Berkshire Hathaway spesialsending

Roger kan knapt sitte stille i stolen når Berkshire Hathawaylenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu sin årlige generalforsamling står på agendaen. Du får blant annet høre mer om salget av flyselskaper, hvordan Berkshire forholder seg til indeksfond, og hvordan de svarer på ESG-kritikken. Det blir også fokus på deres posisjon i Apple, inflasjonsutsiktene, og såkalte SPACs - Special Purpose Acquisition Company.

26. april - Super League, Euronext Growth-selskaper og United i ukens aksje.

Et hett debattert tema de siste ukene i fotballverdenen har vært opprettelse av den såkalte Super League. I denne sendingen retter Mads og Roger fokus på den økonomiske siden av fotball, med link til noen av de største klubbene som kan handles på børs. Du får også høre mer om selskapsanalyser for Euronext Growth-selskaper som er gjennomført av ulike meglerhus. I ukens aksje tar de for seg Manchester Unitedlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Spørsmål til markedspuls?

Har du tilbakemeldinger eller spørsmål til marekdspuls, Mads Johannesen eller Roger Berntsen? Ta kontakt med oss i våre sosiale kanaler. Vi er tilgjengelig på Facebooklenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu, Twitterlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Sharevillelenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Følg økonomene på Twitter: MadsNordnet og BullBerntsenlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu
De er også tilgjengelige på Shareville: Madslenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og Rogerlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

 • Nedgang i vente. Krafig børsfall i Asia i natt. Kinesiske teknologiaksjer i fokus

  De asiatiske børsene falt kraftig fredag, dermed er tonen satt for de europeiske og amerikanske børsene i dag. Teknologiaksjene ledet an på nedsiden,...

  → Les innlegget
 • Oppgang i vente. Sterke resultater løftet Nasdaq indeksen i går. Solid oppgang i Asia i natt

  Flere positive resultatvarsler fra en rekke teknologiselskaper løftet Nasdaq indeksen onsdag. S&P 500 og Dow Jones Industrial Average endte...

  → Les innlegget
 • Rolig børsåpning i vente. Nytt børsfall i Asia i natt. Nedtur også i USA tirsdag kveld. Resultater og Fed i fokus

  Tek aksjene i USA har steget flere dager på rad, men tirsdag sa det stopp. Apple, Microsoft og Alphabet (tidl. Google) slapp for øvrig rekordresultat...

  → Les innlegget

Dette må du vite om risiko og avkastning

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.