Gå til hovedinnhold

Få tilgang til verdens mest innovative selskaper med Nasdaq-100 indeksen.

Nasdaq-100 ble lansert i 1985 av Nasdaq, da to indekser ble opprettet. Den ene var Nasdaq-100, som består av selskaper innenfor blant annet industri, teknologi, bioteknologi, helse og detaljhandel. Den andre var Nasdaq Financial-100, som består av banker, forsikringsselskaper og meglerforetak.

Siden 2009 har selskapene i Nasdaq-100 generert høyere vekst i inntekter, inntjening og utbytte enn de i S&P 500 og Russell 1000 Growth indeksene. Nasdaq 100-selskaper har sterk merkevarekapital, verdifulle patenter og stordriftsfordeler som kan drive etterspørsel og prising.

Nasdaq-100-indeksen gir større eksponering mot de mest innovative selskapene sammenlignet med S&P 500. For eksempel ble Tesla med i Nasdaq-100 i 2013, men ikke med i S&P 500 før i 2020.

Finn ut mer nedenfor.

Kort om Nasdaq-100 indeksen:

 • 100 av de største amerikanske og internasjonale ikke-finansielle selskapene vektet etter markedsverdi.

 • Eksponering på tvers av store industrigrupper, inkludert teknologi, helse og detaljhandel.

 • Du kan investere i Nasdaq-100 gjennom en ETF som Invesco NASDAQ-100 ESG UCITS ETF

Akkumulert avkastning, S&P 500 vs. Nasdaq-100:

Invesco Nasdaq 100 NTR Index vs SP500 NTR Index

Kilde: Bloomberg, per 30. september 2021. Utvikling basert versjoner av indeks med samlet nettoavkastning siden oppstarten av Nasdaq 100 NTR-indeksen. Historisk utvikling er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Thumbnail Image

Et bærekraftig alternativ for innovasjon med Invesco NASDAQ-100 ESG.

Gjennom effektiviteten til Invesco ETFen har du muligheten til å investere for en mer bærekraftig fremtid, med den eneste ETFen i Europa som reflekterer Nasdaq-100 ESG-indeksen.

Det børsnotert fondet gir deg tilgang til en bærekraftig og ansvarlig versjon av Nasdaqs ledende referanseindeks. Selskaper evalueres og vektes på grunnlag av sine forretningsaktiviteter, kontroverser og ESG-risikovurdering fra Sustainalytics, et Morningstar-selskap med mer enn 25 års erfaring innen undersøkelser og klassifiseringer for bærekraftige og ansvarlige investeringer.

N1ES – invester i Nasdaq-100 på en bærekraftig og ansvarlig måte.

Indeksen er konstruert ved å først ekskludere verdipapirer som:

 1. 1

  Er involvert i alkohol, leting etter olje og gass i arktiske områder, cannabis (bortsett fra medisinsk cannabis), kontroversielle våpen, pornografi, gambling, militære våpen, kjernekraft, olje og gass, oljesand, opprørskontroll, skiferenergi, håndskytevåpen, termisk kull eller tobakk

 2. 2

  Ikke overholder FNs bærekraftprinsipper eller har en høy kontroversscore, eller

 3. 3

  Har en høy ESG-risikovurdering. Hvert kvalifiserte verdipapir vektes deretter på nytt etter en faktor for sin markedskapitalisering og Sustainalytics’ score for ESG-risikovurdering. Indeksen rekonstrueres og rebalanseres hvert kvartal.

Invesco
Invesco NASDAQ-100 ESG UCITS ETF Acc
Årlig avgift
0,30%
Aktiva klasse
Aksje
Risiko

Utbyttepolitikk:
Utbytte reinvesteres (ingen utbytteutbetalinger)

Fysisk/syntetisk replikering:
Fysisk

Les mer om ETFen:
Åpne KIID (PDF)

Diskuter N1ES:
Gå til Shareville

Start en spareavtale i N1ES


Flere investeringsmuligheter.

Dette må du vite om risiko og avkastning:

Dette er ikke og skal ikke tolkes som en investeringsanbefaling eller anmodning om å tegne, kjøpe eller selge verdipapirer. Når du tar en investeringsbeslutning må du basere den på din egen vurdering og ta hensyn til dine mål og økonomiske situasjon.

Det er alltid risiko forbundet med investering og finansielle verdipapirer.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Historisk utvikling er ingen garanti for fremtidig avkastning. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.

Spørsmål og svar om spareavtale i ETFer.

Start sparing og investering hos Nordnet nå.

Start sparing og investering i en av Invescos ETFer i dag. Du kan opprette konto hos Nordnet her:

Bli kunde