Aksjetips og analyse

19.06.2016 20:44:41

Oppsummering - Vår 2016

Porteføljekommentar - Konkurranseavslutning


Så var semesteret over og konkurransen for denne gang. Vi hadde en svak siste måned som sendte vår portefølje betydelig ned. REC og NEL er to investeringer som slo dårlig ut for vår del.

Vi valgte å holde vår portefølje konstant den siste tiden, da vi fundamentalt hadde veldig god tro på selskapene (noe vi fortsatt har). NEL har vært en svært volatil investering, noe vi også var klar over da vi tok posisjonen, men etter Spetalen-salget har markedet sendt aksjen kraftig ned, og det kostet oss dyrt. Vi venter fortsatt spent på triggere og holder fast ved et positivt syn på selskapet til tross for at NEL kostet oss noen plasser i konkurransen.

Turbulent var det også i NAS den siste tiden som har falt et stykke ned fra toppene tidligere i våres, ca. 20%. Det kan tilskrives høyere oljepris, og generelt lavere vekstutsiker i verdensøkonomien. Denne aksjen har vært med oss hele konkurransen og er en grunnsten i vår porteføljestrategi med fokus på vekstselskaper. Det samme gjelder forøverig danske Pandora.

Når det gjelder Kongsberg Gruppen er vi noe mer indifferente til selskapet. Det har ikke gått mye den ene eller andre veien, men det var også grunnen til investeringen. En lavbeta-aksje, som er stabil over tid.

Det er spennende tider i markedet med store daglige bevegelser, preget av nervøsitet, og da mye rettet mot Brexit-valget Storbritannia står ovenfor. De siste dagen har vi sett målinger som har overrasket mange i, og sådd enda større tvil rundt britenes fremtid. Den neste uken blir meget spennende, og vi følger nøye med på hvordan markedet beveger seg ift. valget selv om konkurransen er avsluttet. Vår anbefaling er å holde seg utenfor store Europeiske indekser til etter torsdag.

Hva kunne vi så gjort bedre? «The trend is your friend», et ikke ukjent utsagn, som vi i etterpåklokskapens navn skulle lagt mer vekt på i forhold til våre analyser av laksesektoren. Vi mente en høy laksepris, kombinert med store sykdoms- og luseproblemer ville veie negativt for sektoren. Vi ble bevist feil, og i etterkant er dette en sektor vi skulle hatt eksponering mot.

Vi gleder oss til ny konkurranse til høsten - Meget revansjesugne.
Porteføljegruppen, Børsgruppen Aktie
FooterBanner

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.