FIRST Nordisk Högränta

Rente, SEK Selskapsobligasjoner
Utvikling 1 år+ 3.18 %
Morningstar rating
Morningstars rating måler fondenes risikojusterte avkastning justert for avgifter. Fondene rangeres relativt mot hverandre innenfor Morningstars egne kategorier. Du kan lese mer om Morningstars metode for å rangere fondene under ”Om oss” og ”Morningstar Rating” på www.morningstar.no. Morningstar Rating viser hvordan et fond historisk har utviklet seg, og bør ikke betraktes som en kjøps eller salgsanbefaling.
Morningstar sustainability rating
Fondene kategoriseres av Morningstar på bakgrunn av underliggende investeringer og investeringsstil. Aksjefondene kategoriserer etter sektorer og regioner, mens rentefondene kategoriseres etter valutaeksponering og rentepapirenes varighet. Morningstars kategorisering er lik på tvers av Europa, og kan avvike noe fra Verdipapirfondenes Forenings Kategorisering.
Risiko (volatilitet)
Mål på hvordan avkastningen varierer over tid. Volatiliteten angis i prosent på årsbasis. En høy volatilitet innebærer høyere risiko, men da er samtidig muligheten for høy avkastning større.
1
2
3
4
5
6
7
Siste NAV/Kurs (12.11.2019)
NAV er den kursen du kjøper og selger andeler for eksklusive avgifter. NAV står for Netto andelsverdi ( Net Asset Value) og beregnes hver dag av fondene ved å dele fondets totale formue på antall andeler.
1015.81 SEK
Dagens kursendring
+ 0.12 %
Sammenlign
Stopptid
Du må ha sendt din ordre før dette tidspunktet for at din ordre skal bli plassert.
08:30
Minimumskjøp
100 NOK
Årlig avgift
0.5 %
Hvorav forvaltningskostnad
0.9 %
Resultatsbasert avgift
Belåningsgrad
80 %
FI
FIRST Nordisk Högränta

Fondet investerer i fondsandeler i obligasjonsfondet FIRST Høyrente (Master fondet). Fondet er et feeder fond, dvs. et fond i fond, og har i henhold til 6.12 i den norske Verdipapirfondloven og Finanstilsynets tillatelse til å plassere minst 85 prosent av sine eiendeler i Master fondet. De resterende midlene er investert i finansielle derivater for valutasikring og i likvide investeringer. FIRST Nordisk Högränta er et obligasjonsfond som hovedsakelig investerer i obligasjoner notert på Oslo Børs. Mesteparten av obligasjonene vil ha høy kredittrisiko ("High Yield"), som betyr at de har en lavere kredittvurdering enn BBB-. Fondet er valutasikret til SEK.

ISIN
NO0010705981
Kategori
Rente, SEK Selskapsobligasjoner
Belåningsgrad
80 %
UCITS
Ja
Fondets startdato
27. mars 2014
Prospekt og nøkkelinformasjon

Forvalter

Ansvarlig forvalter
Henry Grepstad
Forvaltet fondet siden
27. mars 2014
FIRST Fondene ASMunkedamsveien 45EN-0250 Oslo
+47 22015500http://www.firstfondene.no
Lang rente
82.2 %
Kort rente
13.5 %
Øvrig
4.0 %
Aksjer
0.3 %

Største regioner

Europa ex. Euro 53.9 %
Eurosonen 40.7 %
Latin-Amerika 5.4 %

Største bransjer

Olje & Gass
100 %
Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.Les mer