Velkommen til Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

03023 Man-Fre 8.30-17.00

Kundeservice / Spareavtale

Hvordan oppretter jeg månedlig sparing i børsnoterte fond?

​Spareavtale i børsnoterte fond oppretter du under "Handle" og "Spareavtale i ETF".

Opprett spareavtale i børsnoterte fond (ETF) her

Hvordan fungerer spareavtale i ETF?

​En spareavtale i børnotertefond (ETF) kjøper ETF’er for deg automatisk den 5. i hver måned. Fondene betales med de midlene du har på Nordnet-kontoen din. Du velger selv hvor mye du vil spare, hvilke fond du vil spare i og hvordan pengene fordeles mellom fondene.

Kan sparingen trekkes fra lønnskontoen min?

​Ja, det kan du sette opp med en Avtalegiro. Du kan sette opp faste innskudd til Nordnet. Du velger selv hvilket beløp du vil spare, og hvilken dato du vil at pengene skal overføres. Hvis du plutselig får behov for en pause kan du gjøre det i nettbanken din.

Les mer om faste innskudd med Avtalegiro

Hvilke børsnotertefond (ETF) kan jeg spare i?

Du kan spare i over 30 fond fra forvalterne XACT, DB X-trackers (Deutche Bank) og iShares. Ingen av fondene har innebygget gearing, det vil si at de følger den underliggende indeks 1:1. Du finner en liste over alle tilgjengelige fond under "Velg ETF" og "Alle fond".

Siden vi tilbyr en spareavtaleordning i børshandlede fond uten kurtasje må til tilbudet være begrenset.

Når kjøpes ETF'ene?

​De børsnoterte fondene kjøpes den 5. hver måned.

Koster det noe å ha en spareavtale i ETF?

Når du kjøper fond via en spareavtale i børsnoterte fond (ETF) betaler du ikke kurtasje for kjøp. Når du selger fondene dine blir du belastet kurtasje for salg. Velger du å spare i en ETF som handles i en annen valuta enn kontovalutaen din, kan en forskjell mellom kjøp- og salgskurs (spread) for valutaen forekomme.

Hvordan endrer eller avslutter jeg spareavtalen?

Du kan endre og avslutte spareavtaleen din under under “Handle” og “Spareavtale i ETF”.  For å sikre at en ordre basert på en registrert spareavtale ikke skal gjenomføres, må en endring eller sletting av spareavtale registreres senest klokken 23.59 dagen før handelsdagen.

Her endrer du spareavtalen din

Til hvilken kurs handles ETF'ene?

Samtlige kunder som har en og samme ETF i sin spareavtale kommer til å få samme kurs den aktuelle dagen. Nordnet kjøper inn fondene helt transparent på respektive børs.

Les mer om dette i Vilkårene for spareavtale i børsnoterte fondåpnes i nytt vindu.

Kan jeg bruke belåning til å spare månedlig i ETF'er?

​Du kan ha belåning på kontoen din og spare månedlig, men du kan ikke utnytte kredittrammen til å spare i en spareavtale.

Mer om

Spareavtale

Ring oss på

Gjelder det Aksjesparekonto?
Klikk her.

Mandag til fredag

8.30-17.00

Opp

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.