Velkommen til Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

03023 Man-Fre 8.30-17.00

Kundeservice / Sikkerhet og lovverk

Hvorfor må jeg ta en hensiktmessighetstest?

Nordnet er påkrevd å gjennomføre en såkalt hensiktsmessighetstest av alle våre kunder i henhold til verdipapirhandelsloven. Loven har som hovedformål å øke investorbeskyttelsen. Med en hensiktmessighetstest sikrer vi at du som kunde har tilstrekkelig kunnskap og erfaring med handel av ulike typer verdipapirer.

Verdipapirhandelsloven skiller mellom ukompliserte og kompliserte finansielle instrumenter (verdipapirer). Når du legger en ordre må du alltid, for at din ordre skal bli tatt imot av systemet, være hensiktsmessighetstestet for den typen verdipapir du ønsker å handle i. Har du ikke gjennomført hensiktmessighetstesten for typen verdipapir du vil handle må du gjennomføre testen før du legger ordren. Når du er innlogget kan du ta testen under menypunktet "Min konto" og "Mine avtaler og abonnement".

Her tar du hensiktsmessighetstesten. (Husk at du må være innlogget).

Ukompliserte verdipapirer

​Loven skiller mellom ukompliserte og kompliserte finansielle instrumenter (verdipapirer). Når du legger en ordre på et ukomplisert verdipapir, som for eksempel aksjer og fond, gjennomføres handelen uten av vi ber deg om å ta testen.

Kompliserte verdipapirer

​Legger du en ordre på et komplisert verdipapir, for eksempel en warrant eller en opsjon, må vi sikre at du har tilstrekkelig kunnskap og at du forstår konsekvensene ved å handle et slikt verdipapir. Hensiktsmessighetstesten gjennomføres ved hjelp av et antall spørsmål som du må svare på. Testen gjøres kun første gang du handler et komplisert verdipapir og dersom du ikke tidligere har handlet et lignende verdipapir.

Hvordan tar jeg hensiktsmessighetstesten?

Du kan når som helst velge å gjennomføre en hensiktsmessighetstest. Vi anbefaler at du tar testen før du legger inn en ordre på et verdipapir. Hvis du ikke har tatt testen på forhånd vil ordreprosessen avbrytes, og du kommer ikke videre før du har tatt testen. Du kan ta testen under menypunktet "Min konto" og "Mine avtaler og abonnement".

Her tar du hensiktsmessighetstesten

Mer om

Sikkerhet og lovverk

Ring oss på

Gjelder det Aksjesparekonto?
Klikk her.

Mandag til fredag

8.30-17.00

Opp

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.