Velkommen til Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

03023 Man-Fre 8.30-17.00

Kundeservice / Kurtasje

Hva er kurtasje?

​Kurtasje er prisen du betaler for å kjøpe eller selge en aksje eller andre verdipapir. Det er en avgift du betaler til megleren din for å gjennomføre en handel på børsen.

Hvilken kurtasje betaler jeg?

Kurtasjen du betaler avhenger av hvor store beløp du handler for, hvor ofte du handler og hvilken kurtasjeklasse du tilhører. Du kan se kurtasjeklassen din under Min konto og Innstillinger. Kurtasjen kan også variere avhengig av hvilken type verdipapir og i hvilket marked du handler. Se prisene våre i prislisten.

Hvordan beregnes kurtasjen ved en handel?

Kurtasjen er enten et minimumsbeløp (minstekurtasje) eller prosentsats av handelsbeløpet. Du betaler minstekurtasje så lenge prosentsatsen av handelsbeløpet er mindre enn minstekurtasjen.

Handler du for små beløp er minstekurtasje viktig for deg. Da bør du vurdere kurtasjeklassen Mini. Handler du for større beløp er prosentsatsen viktigere for deg.

Velkomsttilbud hos Nordnet

​Som ny kunde får du et velkomstttilbud med kurtasje til 1 NOK (0,035 %) på de nordiske markedene. Velkomsttilbudet varer ut den måneden du ble kunde og én måned til. Velkomsttilbudet gir den laveste kurtasjeklassen vår, derfor er det ikke mulig å velge en annen kurtasjeklasse under velkomsttilbudet.

Minikurtasje

​Mini er kurtasjeklasse du må velge selv. Kurtasjeklassen passer for deg som ikke handler så ofte og som handler for mindre beløp. Du handler til 29 NOK (0,15 %) på Oslo Børs, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Du kan velge kurtasjeklassen Mini når du er innlogget under Min konto og Innstillinger. Velger du Mini blir kurtasjeklassen aktivert på kontoen din påfølgende onsdag. Du må legge inn endringen på nettsiden vår før tirsdag klokken 12.00 for at endringen skal skje på onsdag. Merk at du først kan velge Minikurtasje etter at velkomsttilbudet ditt er over.

Bestill Minikurtasje.

Normal, Bonus og VIP

​Nordnets standard kurtasjeklasser er Normal, Bonus og VIP. Disse kurtasjeklassene blir automatisk endret i forhold til hvor mange handler du gjør. Jo mer du handler, desto bedre vilkår får du. Kontoene dine klassifiseres hver måned. Du kan rykke direkte opp fra Standard til VIP-vilkår, men kun rykke ned én kurtasjeklasse av gangen. Du kan bytte prismodell når du selv ønsker det, men endringene i systemene våre gjøres kun en gang i uken. Siste frist for å bli med på ukens endring er tirsdag klokken 12.00.

Kravene for de ulike kurtasjeklassene er:

  • Normal (0 - 15 handler/mnd)
  • Bonus (16 - 30 handler/mnd)
  • VIP (31 eller flere handler/mnd)

Kravene for kurtasjeklassene beregnes for hver enkelt av kontoene dine. Du finner oversikten over alle kurtasjeklassene i prislisten.

Mer om

Kurtasje

Ring oss på

Gjelder det Aksjesparekonto?
Klikk her.

Mandag til fredag

8.30-17.00

Opp

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.