Velkommen til Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

03023 Man-Fre 8.30-17.00

Kundeservice / Handel og verdipapirer

Unorterte aksjer (OTC)

Unoterte i Norge

​Hos Nordnet kan du handle med unoterte verdipapirer, som er notert på Verdipapirforetakenes forbunds OTC-liste (over the counter). Handler med unoterte aksjer er en tjeneste som distribueres av Verdipapirforetakenes forbunds. OTC-systemet er et informasjonssystem for unoterte aksjer, og må ikke forveksles med en børs. I korthet fungerer systemet slik at meglerne legger inn kjøps- og salgsinteresser i systemet dersom de har kunder som ønsker å kjøpe eller selge aksjer i et selskap på OTC-listen. Andre meglere kan se disse interessene på sitt skjermbilde og kan ta kontakt med megleren for avtale om en eventuell transaksjon dersom han/hun har en kunde som har en inngitt en motsvarende ordre. Husk at det er en høyere kurtasje for handel med unoterte aksjer. Vennligst se prislisten vår.

Amerikanske OTC-aksjer

​Amerikanske OTC-aksjer (over the counter) er unoterte aksjer som handles på annen måte enn via en organisert handelsplass eller børs som for eksempel NYSE, AMEX eller Nasdaq. Selskap som handles på OTC trenger ikke å oppfylle de samme kravene som børsnoterte selskaper eller rapportere til den amerikanske Finansinspeksjonen (SEC).

Normalt er grunnen til at en aksje handels på OTC at selskapet ikke kan eller vil imøtekomme de kravene som stilles for å få sin aksje listet på en børs.

Handel i OTC-aksjer skjer direkte mellom banker over telefon eller via elektroniske nettverk. I dag finnes det to elektroniske lister: OTC Markets, også kjent som 'Pink Sheets' og OTC Bulletin Board der kurser på disse aksjene noteres. Av de to står kun OTC Bulletin Board under tilsyn av den amerikanske Finansinspeksjonen (SEC).

Siden det stilles veldig få krav til de aksjer som handles på OTC er handel i disse normalt forbundet med høy risiko. På grunn av dette er det ekstra viktig å innhente all tilgjengelig informasjon angående et OTC-notert selskap før man legger inn ordre.

Mer informasjon om hvordan handel med amerikanske OTC-aksjer fungerer finner du på www.otcmarkets.comlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og www.otcbb.comlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Mer om

Handel og verdipapirer

Ring oss på

Gjelder det Aksjesparekonto?
Klikk her.

Mandag til fredag

8.30-17.00

Opp

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.