Velkommen til Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

03023 Man-Fre 8.30-17.00

Kundeservice / Belåning og shorthandel

Hvem kan få Superlånet med renterabatt?

Alle som har en Aksje- og fondskonto med innvilget belåning, og en av rentemodellene Standard, Bonus, VIP eller Mini, kan få Superlånet. Legg merke til at porteføljen din må oppfylle kriteriene for Superlånet for å få den beste renten.

Må jeg ha en kredittavtale for å kunne få Superlånet med renterabatt?

Ja, ellers kan du ikke låne noen penger. Du søker om belåning ved å fylle ut kreditt- og frempantsettelsesavtalen i tillegg til å sende oss attestert kopi av legitimasjon.

Hvordan søker jeg om Superlånet?

Husk at du først og fremst må ha innvilget en kredittavtale for å kunne få Superlånet.

Du kan søke om Superlånet på to måter:

  • Logg inn på nordnet.no, gå til Min konto og Belåningsoversikt
  • Gå til nordnet.no, Våre tjenester og Belåning

Hva er kriteriene for å få de ulike rabattnivåene i Superlånet?

Rabattnivå 1: Du kan ikke ha én aksje eller én ETF som er større enn 20 % av porteføljen din, og ikke ett fond som er større enn 60 % av porteføljen din. Du kan maks bruke 40 % av belåningsverdien din.

Rabattnivå 2: Du kan ikke ha én aksje eller én ETF som er større enn 25 % av porteføljen din, og ikke ett fond som er større enn 75 % av porteføljen din. Du kan maks bruke 60 % av belåningsverdien din.

Kan jeg få Superlånet på Investeringskonto Zero?

​Nei, belåning er ikke tilgjengelig på Investeringskonto Zero.

Har jeg samme rabatt og rente i alle valutaer?

Nei, i prislisten finner du oversikt over hvilken rabatt og effektiv rente som gjelder i andre valutaer for de ulike rabattnivåene.

Kan jeg forhandle hvor stor rabatt jeg får på Superlånet?

Nei. Alle kundene våre får de samme vilkårene som står i prislisten.

Hvorfor kan ikke kunder som har forhandlet rente få Superlånet med renterabatt?

Kunder som har forhandlet rente har allerede inngått en individuell avtale med Nordnet, men disse kundene kan når som helst frasi seg den renten de har forhandlet dersom de vil ha Superlånet med redusert rente.

Når endres renterabatten min?

Hver natt etter børsens stenging bedømmes porteføljen din. Hvis porteføljen din ikke kvalifiserer til samme renterabatt som tidligere får du en melding i innboksen når du er innlogget på nordnet.no. Du får beskjed samme sag som den nye rentereduksjonen din begynner å gjelde.

Hvordan avslutter jeg Superlånet?

Det koster ingenting å ha Superlånet så lenge du ikke låner penger. Hvis du likevel vil fjerne muligheten kan du logge inn på nordnet.no, gå til Min konto og Mine avtaler og abonnement. Du finner Superlånet under belåningsoversikten på denne siden.

Jeg har verdipapir på flere kontoer hos Nordnet. Kan jeg få Superlånet når alle kontoene samlet oppfyller kravene til Superlånet?

Nei, dessverre. Systemene våre klarer ikke å håndtere dette nå.

Hvis du har Superlånet på en av kontoene dine, og du får behov for å justere aksjebeholdningen, kan du flytte aksjene over til en av de andre kontoene dine.

Hvorfor får jeg ikke rentereduksjon når jeg har unoterte aksjer, derivater eller shortede aksjer på kontoen min?

Selv om disse produktene kan redusere risikoen i porteføljen din kan ikke systemene våre se om derivat og/eller shortposisjonene dine øker eller minsker risikoen i porteføljen.

Hvis jeg flytter ut en del av den største posisjonen min så kvalifiserer jeg for Superlånet, men ikke ellers. Hvorfor det?

Systemene våre klarer ikke å kun beregne belåning på den delen av porteføljen din som er «innenfor» kravene.

Det er helt kostnadsfritt å opprette flere kontoer hvis du skulle få behov for å flytte deler av porteføljen din. Du trenger ikke selge unna, og flytten utløser ikke realisasjon.

Opp

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.