Opp

Del:

Fra partneren vår Storebrand

Swedbank Robur Småbolagsfond Europa

Storebrand Global Multifaktor

- Du kan få beste globale aksjefond på Aksjesparekontoen din

Storebrand Global Multifaktor vant tidligere i år Morningstars Fund Awards i kategorien for beste globale aksjefond. Begrunnelsen var fondets gode resultater og lave risiko. Du kan kjøpe fondet på alle kontotypene våre, inkludert Aksjesparekonto.

Da Morningstar ga Storebrand Global Multifaktor prisen for "Beste globale aksjefond" ble fondets gode resultater og lavere risiko enn tilsvarende fond siste 3 og 5 år, trukket frem. Fondet har fortsatt å levere gode avkastningstall, og ligger også i 2017 foran sin referanseindeks.

Høy avkastning til lav pris

Fondet, som er et faktorfond, kan betraktes som en mellomting mellom aktivt forvaltede fond, hvor forvaltningsteamets analyser og aksjeplukking står sentralt, og et indeksfond, hvor dette er helt fraværende og prisen er lav. Storebrand Global Multifaktors historikk viser likevel at avkastningen har vært bedre enn de fleste aktivt forvaltede globale fond. Med dette fondet har du fått avkastningen til et aktiv forvaltet aksjefond til prisen for et indeksfond. Fondets forvaltingskostnader er på 0,75 prosent, mens et aktivt forvaltet fond ligger normalt på rundt 2 prosent.

Fire styrende faktorer

Storebrand Global Multifaktor er et faktorfond. Et faktorfond skaper meravkastning ved å utnytte spesielle kjennetegn hos enkelte selskaper i aksjemarkedet. Faktorene som antas å skape meravkastning, er godt dokumentert i studier, og Storebrand Global Multifaktor identifiserer slike selskaper ved en modellbasert investeringsmetodikk. Modellene er innrettet mot disse fire faktorene som historisk har gitt risikojustert meravkastning; verdi, størrelse, momentum og lav-volatilitet.

Det beste globale fondet du som nordmann kan kjøpe, er ikke fra internasjonale giganter som Fidelity eller Vanguard. Det er fra Storebrand.

- Finansavisen 10. mars 2017

Er du ikke kunde fra før? 
Her åpner du en kontolenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu med BankID på noen få minutter.


FAKTA OM FONDET

 

Investeringsunivers

Globale, velutviklede økonomier

Referanseindeks

MSCI World Free NR

Lansering

19.12.2006

Forvalter

Andreas Poole

Forvaltningsavgift

0,75 %

Storebrand Global Multifaktor sammenlignet med alle globale aksjefond tilgjengelig for handel i Europa, Asia og Afrika.


Løpende avkastning pr 26. september 2017

 Fond

Indeks

Differanse

Siste år

15,0 %

13,8 %

1,2 %

3 år (årlig)

17,0 %

14,7 %

2,3 %

5 år (årlig)

20,5 %

18,0 %

2,5 %

 

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.