Sett opp fast sparing

Månedlig sparing er en enkel og fleksibel måte å spare på


Opp

Dette kan månedlig sparing gjøre for deg

Slik setter du opp en spareavtale

For å sette opp en spareavtale må du først registrere kontonummeret til bankkontoen hos dagligbanken din, hvis du ikke allerede har gjort det. Det gjør du via linken under. Deretter følger du stegene i neste link for å sette opp spareavtalen.

Dette bør du vite om spareavtale i Nordnet

  • Med en spareavtale investeres et valgfritt beløp over 100 kroner den 28. hver måned med en fondsfordeling du velger selv.
  • Når du setter opp en spareavtale kan du velge et fast beløp som trekkes hver måned - enten rett fra Nordnet-konoten din eller med en avtalegiro fra dagligbanken din.
  • Du kan velge å sette opp en spareavtale i fond eller i børsnoterte fond. Med en avtalegiro kan du også spare et selvvalgt beløp til Nordnet-konoten din hver måned som du kan investere som du selv vil.

Derfor bør du spare månedlig

Det finnes mange fordeler med å spare månedlig. Dette er noen av dem:

  • Smidig - du investerer automatisk hver måned
  • Fleksibelt - du kan når som helst endre beløp og bytte fond
  • Rentes rente-effekten - månedlig sparing kan over tid bli et stort beløp

Til høyre kan du se hva månedlig sparing kan gi deg over tid.

Spre risiko over tid

Med en spareavtale for månedlig sparing sprer du risiko over tid. Du vil kjøpe på forskjellige tidspunkt, både i opp- og nedgang. Det betyr at du minsker risikoen for å kjøpe på topp og at verdien på aksjene og fondene dine minsker etter du har kjøpt dem.

Hva gir månedlig sparing?

Startbeløp

0 kr

100 000 kr

Fast månedlig beløp

0 kr

10 000 kr

Forventet avkastning per år

0 %

30 %

Antall år du vil spare

1 år

50 år


Totalt oppspart beløp


Slik har vi regnet:


Beregningen er laget for å gi eksempler på hvordan vanlig sparing kan få pengene dine til å vokse over tid. Resultatene er ikke et løfte, råd eller anbefaling. Beregningen er en forenkling av virkeligheten. Vi har kun tatt hensyn til et begrenset antall parametre (startbeløp, månedlig beløp, investeringsperioden og forventet avkastning per år). Forventet avkastning per år i beregningen fordeles jevnt over hver måned, og hver måned blir avkastningen realisert og lagt til sparekapitalen. Det er umulig å si på forhånd hvor mye avkastningen vil være i virkeligheten, da dette kun er en antagelse. Sparing påvirkes av inflasjon, skatteeffekter, valutakurser og avgifter som vi ikke har tatt hensyn til. Beregningen er ikke basert på noen spesiell form for sparing.

Vi forbeholder oss retten for eventuelle skrivefeil eller feilaktige beregninger som kan oppstå.

Usikker på hva du skal investere i?

Bruk det sosiale forumet vårt Shareville og få inspirasjon fra flere tusen ekte porteføljer. På Shareville deler du porteføljen din og kan kommentere dine egne og andres handler. Du kan være helt anonym og ingen ser hvor mye du har investert.

Her er noen populære Shareville-medlemmers porteføljer:

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.