Opp

Del:

Swedbank Robur Småbolagsfond Europa

11 % årlig avkastning i snitt - Carnegie Strategy Fund B

Historisk sett har de fire nordiske børsene vært overlegne. De siste 50 årene har Stockholmsbørsen vært den beste i verden. Norge, Danmark og spesielt Finland har også klart seg svært bra.

Carnegie Strategy Fund sikrer deg den nordiske veksten og leter etter avkastning med minst mulig risiko – og finner det i et begrenset antall aksjer og selskapsobligasjoner. Cirka 40 % av porteføljen består av selskapsobligasjoner med attraktiv rente, mens 60 % er aksjer med høy avkastning. Trikset er at de rette selskapsobligasjonene ikke bare reduserer risikoen i fondet, men faktisk bidrar til den langsiktige avkastningen.

Er du ikke kunde fra før? 
Her åpner du en kontolenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu med BankID på noen få minutter.

Hvordan har det gått?

  • + 34% de siste tre årene. Det tilsvarer en årlig avkastning på 10,3% og dette med omtrent halvparten av risikoen i aksjemarkedet.
  • + 96% de siste fem årene. Det tilsvarer en årlig avkastning på 11,3%
  • + 1185% siden oppstarten i 1994. Det tilsvarer en årlig avkastning på 14,7%
  • Balansert risikonivå. Får fire på den sjugraders risikoskalaen

Siden 1996 har Carnegie Strategy Fund blitt forvaltet av John Strömgren, som er en veldig risikobevisst verdiforvalter. Johan Strömgren har, for sin innsats, fått karakteren AA og «Gold» hos Citywire.

For noen uker siden ble fondet endelig tilgjengelig for norske investorer og Carnegie Strategy Fund B er sikret i norske kroner. Dermed slipper norske investorer å ta valutarisiko. Den norske og svenske kronen variere i verdi, noe som skaper bevegelser som kan påvirke avkastningen negativt.

Carnegie Strategy Fund B investerer sin kapital i Carnegie Strategifond som også forvaltes av John Strömgren. Forvaltningen er dermed identisk, men Carnegie Strategy Fund B er valutasikret i norske kroner.

Derfor bør du investere i Carnegie Strategy Fund B

  • Fokus på stabile aksjer med høy avkastning og selskapsobligasjoner med god avkastning
  • Lavere risiko enn i rene aksjefond og større muligheter enn tradisjonell rentesparing
  • Carnegie Strategy Fund har 34% økning i verdi de siste tre årene *
  • Carnegie Strategy Fund investerer i Carnegie Strategifond som har fått fem stjerner hos Morningstar og ligger på toppen innen sin fondskategori**
  • Forvaltet av John Strömgren siden 1996
  • Carnegie Fond investerer i verdipapir og selskaper som ikke lever opp til våre krav forsvinner i utvelgelsesprosessen. Ønsker du å vite mer om hvordan vi sikrer avkastning og ansvarsfulle investeringer? Send mail med navn og adresse til spara@carnegiefonder.se, så sender vi vår brosjyre «Vi og våre 336 selskaper»

*01.11.2012 – 31.10.2017

** Fem år og tre år, Blandfond SEK Balanserad, Morningstar. 31.10.2017

FAKTA OM FONDET

 

Fondets navn

Carnegie Strategy Fund B

Lanseringsdato

1. januar 1994

Forvaltningsavgift

1,25 %

Forvalter

John Strömgren

Risikonivå

4

Mer om fondet

Nøkkelinformasjonlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu


Om Carnegie Fonder

Carnegie spesialiserer seg på aksjer og rentepapirer i Sverige, Norden og verdens fremvoksende markeder. Alle fondene er aktivt forvaltet og utgangspunktet er tydelig analyse og en bevisst filosofi. De investerer i et begrenset antall attraktivt verdsatte aktiva som de har troen på. Filosofien kalles fokusert verdiforvaltning og den har de fulgt siden starten i 1988.


Nettmøte med forvalter

Om forvalteren

John Strömgren har jobbet i Carnegie siden 1996, men vært i bransjen siden 1984. Han er utdannet markedsøkonom og har jobbet som megler og analytiker hos blant andre Nordea. Av utmerkelser har han vunnet "Årets stjerneforvalter" 2002, 2007, 2008 og 2015 (Morningstar); Carnegie Strategifond ble utpekt til "Ärets uppstickare" 2015 (Privata Affärer). John har ratingen AA hos Citywire.

Forvalter John Strömgren

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.