Upp

Nyttig informasjon om årskiftet.

Dette må du tenke på

Nedenfor har vi samlet informasjon som er nyttig for deg om årsskiftet, viktige frister, hvor du finner årsrapporten, skattetips og mye mer. Har du spørsmål kan du sende oss en melding når du er innlogget eller ringe oss på 23 33 30 23.

Se over porteføljen din, ta gjennomtenkte beslutninger og aller viktigst - vær ute i god tid.

Få hjelp til å flytte verdipapir​

Ta kontakt med flytteservice, så hjelper vi deg med å samle sparingen på ett sted.

Gå til flytteservice

Fristen for å flytte til aksjesparekonto utsatt

Flytteperioden for å flytte aksjer og aksjefond er utvidet ut 2019. Opprinnelig var fristen for å flytte i 31.12.2018 og for å flytte fra en annen aktør og inn til Nordnet måtte man ha levert flyttefullmakten 30. november. Nå blir disse fristene flyttet frem et år. Merk at du ikke kan flytte fra Investeringskonto Zero.

Få hjelp til å flytte til aksjesparekonto

Nye skatteregler for Investeringskonto Zero

Forutsatt at statsbudsjettet blir godkjent vil det fra og med 2019 innføres det nye skatteregler for Investeringskonto Zero. I 2018 skattelegges uttak av gevinst som alminnelig inntekt (23 %).

Les om de nye skattereglene

Ofte stilte spørsmål:

Hva må jeg tenke på med tanke på de nye skattereglene på Investeringskonto Zero?


 Det kan være lurt å sette seg inn i de nye skattereglene på Investeringskonto Zero som gjelder fra 2019, spesielt dersom du har gevinst og/eller ser for deg å gjøre uttak fra kontoen i løpet av de neste årene.

Les om de nye skattereglene

Kan jeg flytte til aksjesparekonto etter 30. november?


Ja, dersom statsbudsjettet blir godtatt vil flytteperioden til aksjesparekonto bli utvidet med 1 åg og vare ut 2019. Vi hjelper deg gjerne å flytte aksjer og aksjefond til Nordnet.

Kontakt flytteservice her

Viktige frister.

Her har vi samlet noen viktige frister i forbindelse med årsskiftet.

 

7. desember.
Overføring av norske og utenlandske verdipapirer mellom kontoer
Overføring av verdipapirer mellom Nordnet-kontoer
Avslutte konto

14. desember.
Åpne ny konto
Flytt av IPS og Investeringskonto Zero

17. desember.
Uttak av penger på andre måter enn med uttaksfunksjonen

21. desember.
Flytte verdipapir til en aksjesparkekonto hos Nordnet fra en annen Nordnet-konto

28. desember.
Frist for å sette inn penger på IPS-konto

Husk at dette er Nordnets frister som gjelder for at vi skal kunne utføre endringen før årsskiftet. Ønsker du for eksempel å sette inn penger er du også avhengig av dagligbanken din og deres frister. 

Mer informasjon

Skattetips


Skatt på gevinst

Selger du verdipapirer før nyttår må du betale skatt på gevinsten i 2019 (i skattemeldingen for 2018). Venter du til over nyttår vil du ikke måtte betale gevinstskatten før i 2019. Dette gjelder for Aksje- og fondskonto.

Dersom du gjør uttak fra Investeringskonto Zero i 2018 vil du bli belastet med 23 % av avkstningen. Fra og med 2019 gjelder nye skatteregler for Investeringskonto Zero det kan lønne seg å sette seg inn i før nyttår.

Les om de nye skattereglene for Investeringskonto Zero.

Vær også klar over at gevinstskatten (prosentsatsen) på Aksje- og fondskonto og Aksjesparekonto kan øke i 2018 (se oversikten i tabellen). Så selv om du dytter skatteregningen frem i tid, vil den trolig bli litt høyere når du først må betale den.

Fradrag for tap

Selger du verdipapirer med tap før nyttår vil du få fradraget i 2019 (i skattemeldingen for 2018). Merk at du etter loven må ha en reell kursrisiko før du eventuelt kjøper tilbake de samme aksjene som du realiserte tap i for at skattemyndighetene skal godkjenne fradraget. Har du for eksempel sittet med aksjene i flere år, selger de, og kjøper de tilbake etter lunsj kan skattemyndighetene foreta en såkalt gjennomskjæring. Du kan da risikere å ikke få godkjent fradraget siden det åpenbart og utelukkende er skattemessig motivert.

Skattesats inntekstsåret 2018

Kontotype

Skattesats 2018

Skattesats 2019

Aksje- og fondskonto

30,59 %


Aksjesparekonto

30,59 %


Investeringskonto Zero

23 %


Årsoppgaven


Når får jeg årsoppgaven min?

Årsoppgaven din vil bli tilgjengelig for deg på nordnet.no under menypuntet Min konto og Årsoppgave i løpet av januar. Du kan skrive den ut eller lagre den på datamaskinen din.

Til Årsoppgaven (du må være innlogget for å se siden).

Oversikt over handlene dine i 2018

Vil du se en oversikt over realisasjonene dine i 2018 før årsoppgaven er lagt ut kan du også se dette i realisasjonsoppgaven din. Realisasjonsoversikten oppdaterer seg løpende i gjennom året med èn dags forsinkelse. Realisasjonsoversikten er kun tilgjengelig for Aksje- og fondskonto.

Til Realisasjonsoversikten (du må være innlogget for å se siden)

Bedriftskunde


Informasjonen du trenger

I årsoppgaven du får av oss finner du informasjonen du trenger til regnskapet for selskapet ditt. Alle typer transaksjoner og bevegelser er inkludert og du kan enkelt lagre den som PDF og sende til regnskapsføreren din når den er klar i løpet av januar.

Fullmakt til regnskapsfører

For at vi skal kunne oppgi kontospesifikk informasjon til regnskapsføreren din eller kunne bekrefte at du er kunde av oss, må du fylle ut en Innsynsfullmakt. Så snart vi har fått en innsynsfullmakt fra deg, kan vi hjelpe regnskapsføreren din med å få levert regnskapet i tide.

Innsynsfullmakt til Regnskapsfører

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.