Gå til hovedinnhold

Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Informasjon om begunstige på Investeringskonto Zero

Siden Investeringskonto Zero er en kapitalforsikting blir innskuddene og verdipapirene forsikret slik at 101 % av kontoverdien blir utbetalt til etterlate i tilfelle død. 

 

Forsikringsverdien er 101 % av kontoverdien og blir utbetalt som et engangsbeløp til den som står oppført som begunstigede. Ved å oppnevne begunstigede kan du i større grad styre hvem som vil motta dine penger ved dødsfall. Har du ikke oppført begunstige, vil forsikringsavtaleloven styre hvem som mottar forsikringens verdi ved dødsfall. 

 

Hvem som helst kan oppnevnes som begunstigede til en Investeringskonto Zero. Du kan oppnevne en eller flere personer. Den/de du oppnevner behøver ikke å være en av dine nærmeste pårørende og du kan også oppnevne juridiske personer.

 

En samboer må oppnevnes særskilt som begunstiget hvis vedkommende skal få utbetalingen ved forsikringstakers død. En samboer blir altså ikke likestilt som en ektefelle. En registrert partner blir behandlet på lik linje med en ektefelle. Det vil derfor ikke være nødvendig å oppnevne en registrert partner som begunstiget for at vedkommende skal motta utbetalingen. 

 

Når du oppnevner begunstige bestemmer du selv den interne fordelingen mellom de begunstigede. En oppnevnelse kan være subsidiær, det vil si at den kan være betinget av at en annen begunstiget ikke lenger er i livet. På Investeringskonto Zero er det tillatt med ugjenkallelige begunstigelser, og da kan du ikke tilbakekalle oppnevnelsen uten at den ugjenkallelige begunstigede samtykker. 

Tilbake