Gå til hovedinnhold

Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Hvordan påvirker gearing verdien på et Bull- & Bear-sertifikat over tid?

Eier du et Bull- eller Bear-sertifikat i mer enn én dag påvirkes kursen av en samleeffekt av hver enkelte dags utvikling. Det vil si at avkastningen i en periode utover én dag ikke vil henge sammen med det underliggende aktiva sin utvikling multiplisert med gearingen. Markeder som trender i en retning gir en mye bedre avkastning enn vedlig volatile og/eller sidelengs bevegende markeder. Den negative effekten som følge av volatilitet øker mer desto høyere gearing er og jo lengre tidsperioden er. Effekten av dette gjør at produktet følger desto mindre underliggende aktiva sin avkastning over tid.

En investering i et Bull- eller Bear-sertifikat påvirkes altså negativt av et marked som svinger mye for den som eier produktet over en tidsperiode utover én dag. Denne effekten kan unngås i et Bull-sertifikat hvor det underliggende aktivas pris bare øker og øker. Men i et Bear-sertifikat unngår man denne effekten ved at det underliggende aktiva kun faller og faller. Om du som investor ønsker å forstå utviklingen i produktet sammenlignet med underliggende aktiva, må du følge med hver dag for å skjønne utviklingen og avkastningen.

Effekten av store svingninger i underliggende aktiva er altså negativ i et Bull- eller Bear-sertifikat for deg som har et lengre investeringsperspektiv. Har du en lengre tidshorisont anbefales heller børsnoterte produkter som ikke har daglig rebalansering som eksempelvis Mini Futures.

Svarte dette på spørsmålet ditt?

Tilbake