Customer service

Valutarisiko

Ved handel med verdipapirer notert i utenlandsk valuta er du som investor utsatt for valutarisiko. Dette betyr at din investering ikke kun påvirkes av utviklingen i verdipapiret, men også av hvordan underliggende valuta utvikler seg mot den norske kronen. En sterkere krone innebærer at din plassering minker i verdi, mens en svakere krone innebærer at du tjener motsvarende.

Med valutakonto kan du selv bestemme hvordan du ønsker å være eksponert mot valutarisiko. Når du kjøper et verdipapir notert i noen av de følgende valutaer: USD, CAD, DKK, SEK eller EUR kommer handelsbeløpet å bli debitert fra respektive valutakonto. Din saldo havner da i minus og du kan selv velge å veksle denne summen til NOK og på den måten eksponere deg for valutarisiko. Velger du ikke å veksle vil valutakontoen ha en negativ saldo som du betaler utlånsrente for men du unngår valutarisikoen. Når du selger posisjonen din kommer den negative valutasaldoen å gjøres opp mot pengene du får inn i forbindelse med salget. Du kan deretter veksle inn den fortjeneste eller tap du har på investeringen.

Kontakt oss

Kundeservice
23 33 30 23
Meglerbord
23 33 30 23 (tast 1)

Åpningstider Kundeservice

Mandag - Fredag
08:30 - 17:00

Åpningstider Meglerbordet

Mandag - Fredag
08:30 - 22:00

Handel i USA

Mandag - Fredag
15:30 - 22:00
Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.Les mer