Customer service

Slik fungerer rentefondene i praksis

Det er i hovedsak kun norske rentefond som utbetaler utbytte til andelseierne. Bakgrunnen for dette er at det ikke gis fritak for beskatning av renter for rentefond (i motsetning til for et aksjefond) ved direkte eierskap. Rentefond som eies via en investeringskonto får imidlertid utsatt skatt på utbytte og avkastning.

Handler du rentefondet i starten av et år (første handelsdag) skal du betale skatt av hele verdien av utbyttet som du får tildelt påfølgende årsskifte.

Det blir litt mer komplisert straks man kjøper andeler i løpet av året. Da kjøper du både eksisterende verdi av fondet og renter som er opptjent gjennom året. Dette utgjør til sammen kursen på andelen. Derfor oppgis kjøpt avkastning i årsoppgaven din. Kjøpt avkastning viser hvor mye renter du fikk med på kjøpet av andelen. Se i årsoppgaven under "Avkastning på andeler i norske og utenlandske obligasjons- og pengemarkedsfond". Sitter du så med disse andelen over årsskiftet vil du slippe å skatte av hele utbyttet, og vi justerer utbyttet mot "kjøpt avkastning". Avkastning andeler = utbetalt avkastning – kjøpt avkastning.

Kontakt oss

Kundeservice
23 33 30 23
Meglerbord
23 33 30 23 (tast 1)

Åpningstider Kundeservice

Mandag - Fredag
08:30 - 17:00

Åpningstider Meglerbordet

Mandag - Fredag
08:30 - 22:00

Handel i USA

Mandag - Fredag
15:30 - 22:00
Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.Les mer