Customer service

Hvorfor ser det ut som jeg har tapt penger i rentefond ved årsskiftet?

Det stilles ofte spørsmål om beregning av skatt på rentefond. Årsaken til det er at beregningen fører til en endring i fondsandeler og kurser. Det som er viktig å merke seg er at den samlede verdien ikke påvirkes og du taper ikke penger selv om det kan se slik ut.

Ved hvert årsskifte utbetales utbytte fra rentefond, gitt at rentefondet går med skattemessig overskudd. Utbyttet utbetales som nye andeler (slik at antall andeler i fondet øker) til alle som eide fondet per 31.12. De nye andelene blir å regne som skattepliktig inntekt (på linje med vanlige renteinntekter) for eieren av fondet. Samtidig blir fondets kurs nedjustert tilsvarende verdien på de nye andelene. Markedsverdien (som er det samme som andeler x kurs) er uendret, men avkastningen ser negativ ut fordi kursen har blitt justert ned.

NB! Hvilken dato kursen blir nedjustert og utbyttet utdeles varierer fra fond til fond. Kursen kan bli nedjustert noen dager før utbyttet utdeles. Noen fondsselskap velger også å avvente med å oppdatere kursen på sine fond til etter at utbyttet har blitt utdelt.

Kontakt oss

Kundeservice
23 33 30 23
Meglerbord
23 33 30 23 (tast 1)

Åpningstider Kundeservice

Mandag - Fredag
08:30 - 17:00

Åpningstider Meglerbordet

Mandag - Fredag
08:30 - 22:00

Handel i USA

Mandag - Fredag
15:30 - 22:00
Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.Les mer