Gå til hovedinnhold

Youtube tips!

Mange kjenner nok til den eksentriske forvalteren Hugh Hendry, fra diverse medieopptredener de siste årene. Skotten som styrer hovedfondet i Eclectica Asset Management, snakker ofte fritt om  store og små temaer, men det hører til sjeldenheten at man ikke lærer noe.

Under årets Skagen konferanse var han en av hovedtalerne, og klippet ligger på Youtube som vist nedenfor. Dere kan godt spole til 15 minutter ut i sendingen, der han deler inn rommet i grupper for å illustrere at økonomien blir drevet fremover av “lenders and debtors”.

I følge han har rentene vært for høye siden 80 tallet når globalisering og senere internettet traff verden med sin deflasjonsdrivende styrke. Sentralbanken kom dermed på bakbena. Hvis man tar utgangspunkt i at fe som har penger (investorer) låner ut penger til de som ikke har penger (gründere) vil det oppstå problemer når rentene er for høye. Da låner investorene ut for mye, og gründerne blir “skattet” for hardt. Skjevheten endte i en finanskrise, men nå begynner denne skjevheten å rette seg opp (se siste spørsmålet fra salen). Han er ikke lenger bearish!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer