Nordnet Market Insider – Yellen senket de lange rentene i USA

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Yellen senket lange renter til juninivåer fredag

Janet Yellen sin «afternoon»-tale på fredag senket 10-års renten tilbake til juninivåer på 1,8 %. Markedet tolket talen som at FED åpner for å la markedet «overopphete» seg litt før de setter opp renten.

Dette tror jeg har bakgrunn i at FED sin verktøykasse er nesten tom, og setter de opp renten for tidlig, er det dramatisk om de kveler økonomien. For FED å måtte starte nye stimulusprogrammer vil jeg anse som et nederlag for FED. Så de vil være forsiktig med for rask renteheving.

Reuters kommenterer at det ikke en gang under talen ble nevnt noe om renteheving i desember, og at den skuffende BNP-veksten i år er en hodepine for FED.

Forventingene for BNP-veksten i Q3 har falt de siste ukene og er nå nede på 1,9 %, noe som er ned fra 2,1 % for kun en uke siden.

Landriggmarkedet fortsetter opp

Baker Hughes riggtelling fortsetter opp, og fredag var det hele 15 nye rigger som kom i arbeid.  I USA er det nå 539 rigger, mens i Canada er det uendret på 165 rigger. Skulle gjerne sett at dette roer seg litt, fordi jeg frykter at dette på et tidspunkt vil dempe oljeoppgangen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer