WebTV Markedsrapport Investtech

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 38, 2019. $OSEBX #PLCS

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Polarcus, som ligger blant ukens norske Tradingidéer.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 16. september

Hovedindeksen på Oslo Børs har steget 8 prosent på en måned. Indeksen ligger nå i intervallet mellom støtten ved 866-852 og motstanden ved 892 poeng. Brudd over 892 vil være et kjøpssignal for Oslo Børs, mens brudd under 852 vil være et salgssignal.

Den kortsiktige hausseindeksen har gått fra 22 til 67 poeng den siste måneden, noe som viser at optimismen hos de kortsiktige investorene har vært sterkt økende, og at det er en overvekt av optimister på kort sikt. Også den langsiktige optimismeindeksen har steget de siste ukene. Det indikeres nå likevekt mellom optimister og pessimister på lang sikt.

Innsiderne i de børsnoterte selskapene, som omfatter direktører og styremedlemmer, er særdeles positive. Den siste måneden har hele 115 av 126 meldte handler vært kjøp, og på årsbasis er rekordhøye 90 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har børsen i september og oktober steget gjennomsnittlig henholdsvis 1,9 og 2,6 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Vi forventer store svingninger på børsen framover, og Hovedindeksen kan på enkeltdager lett gå to-tre prosent både oppover og nedover.

Konklusjon: Hovedindeksen er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl i Investtech.

Ukens aksje: Polarcus

Polarcus ligger i en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt og videre utvikling i samme retning indikeres. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 1.16 kroner. Videre oppgang til 1.48 kroner eller mer er signalisert. Aksjen ligger mellom støtten ved cirka 1.15 kroner og motstanden ved cirka 1.34 kroner og etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending opp også i kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer