WebTV Markedsrapport Investtech

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 8, 2019. $OSEBX #KOG

I ukens WebTV fra Investtech ser vi på NIFTY, Oslo Børs og Kongsberg Gruppen.

Se arkiv WebTV+ >>

Kurs: Investtechs analyser, aksjeplukking og porteføljestrategi

Onsdag 27. februar kl. 18.00 inviterer Investtech til et kurs i teknisk analyse og porteføljestrategi på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Holbergsplass i Oslo. Vi har fått utvidet kapasiteten til dette kurset og har åpnet opp for nye påmeldinger. Meld deg på her >>

Morgenrapport 18. februar

Hovedindeksen endte på 866.5 poeng fredag etter en oppgang på 1.5 prosent. Uken under ett ga en oppgang på hele 4.1 prosent. Den stigende trenden ble brutt i november. Dette indikerer en mer sidelengs utvikling framover.

Indeksen har motstand ved 867 poeng og støtte ved 784 poeng. En videre utvikling mellom disse nivåene indikeres. På kort sikt er det støtte ved 828-837 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 67 poeng og indikerer en overvekt av optimister på kort sikt. Den langsiktige indeksen er på 48 poeng etter å ha vært nede på 24 poeng ved nyttår. Dette indikerer at optimismen øker, og at det er omtrent like mange optimister som pessimister blant de langsiktige investorene på Oslo Børs.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs har den siste måneden gjort 51 kjøp og kun 7 salg. Kjøpsandelen på månedsbasis er dermed 88 prosent. På årsbasis er kjøpsandelen 87 prosent. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, har god tro på egne selskap. Vi er nå i perioden for rapportering av årsresultater. Mange innsidere vil dermed ha informasjon som markedet foreløpig ikke kjenner, og av den grunn ikke ha lov til å handle. På bakgrunn av dette forventes det færre signaler fra innsiderne de kommende ukene, men at det vil ta seg opp etter som stadig flere selskape har lagt fram sine regnskap.

De siste ti årene har Oslo Børs i gjennomsnitt steget cirka syv prosent fra månedsskiftet januar/februar og fram til begynnelsen av juni. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). 

Skrevet av Asbjørn Taugbøl, analytiker i Investtech

Ukens aksje: Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer i første omgang svakere falltakt, eller innledningen av en mer horisontal utvikling. Aksjen ga kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 122 kroner. Videre oppgang til 139 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 127 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer