WebTV+ Markedsrapport Investtech

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV+ uke 40, 2018. $OSEBX #NONG

I ukens WebTV+ fra Investtech ser vi på Oslo Børs, Stockholmsbørsen, Paradox Interactive og Sparebank 1 Nord-Norge. #NONG

Se arkiv WebTV+ >>

Morgenrapport 1. oktober

Hovedindeksen på Oslo Børs var svakt ned fredag, men september som helhet ga en oppgang på hele 3,5 prosent. Indeksen har nylig gitt kjøpssignal fra en rektangelformasjon og ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det er lite motstand over dagens kurs, mens det ved reaksjoner tilbake er støtte rundt 900 poeng.

Både den kortsiktige og den langsiktige hausseindeksen er på 62 poeng. Det tilsier at det er en overvekt av optimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på Oslo Børs.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs er svært positive for tiden. Den siste måneden har de gjort 60 kjøp og bare 9 salg. Kjøpsandelen er dermed 87 prosent. På årsbasis er kjøpsandelen også høy, med 83 prosent. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, har god tro på egne selskaper.

De siste ti årene har Oslo Børs svingt en del på høsten, men samlet sett gått ganske sidelengs i september, oktober og november. Deretter har desember vært en positiv måned, med 2,8 prosent gjennomsnittlig oppgang. Variasjonene er store fra år til år, og dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av Asbjørn Taugbøl, analytiker i Investtech

Ukens aksje: Sparebank 1 Nord-Norge

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Sparebank 1 Nord-Norge og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen har støtte ved cirka 64.50 kroner. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer