WebTV+ Markedsrapport Investtech

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV+ uke 39, 2018. $OSEBX #ATEA

I ukens WebTV+ fra Investtech ser vi på Oslo Børs, Stockholmsbørsen, Samhällsbyggnadsbolaget og Atea. #ATEA

Se arkiv WebTV+ >>

Morgenrapport 24. september

Hovedindeksen på Oslo Børs har steget åtte av de ti siste dagene og forrige uke ga en oppgang på 1,9 prosent. Indeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og har nylig utløst kjøpssignal fra en rektangelformasjon etter bruddet opp gjennom 917 poeng. Det er ingen motstand over dagens kurs, mens det ved reaksjoner tilbake er støtte rundt 900 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen er på 54 poeng, og den langsiktige hausseindeksen er på 60 poeng. Dette tilsier at det er omtrent likevekt mellom optimister og pessimister blant de kortsiktige investorene på Oslo Børs og en overvekt av optimister blant de langsiktige investorene.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs er svært positive for tiden. Den siste måneden har de gjort 67 kjøp og bare 8 salg. Kjøpsandelen er dermed hele 89 prosent. På årsbasis er kjøpsandelen også høy, med 82 prosent. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, har god tro på egne selskaper.

De siste ti årene har Oslo Børs svingt en del på høsten, men samlet sett gått ganske sidelengs i september, oktober og november. Deretter har desember vært en positiv måned, med 2,8 prosent gjennomsnittlig oppgang. Variasjonene er store fra år til år, og dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av Asbjørn Taugbøl, analytiker i Investtech

Ukens aksje: Atea ASA

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Atea ASA og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har brutt et motstandsnivå og gitt kjøpssignal fra langsiktig trading range. Aksjen har støtte ved cirka 127 kroner. Positiv volumbalanse, med høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. RSI over 70 viser at momentumet i aksjen er sterkt positivt på kort sikt. Investorer har stadig gått opp i pris for å få kjøpt aksjen, noe som indikerer økende optimisme og at kursen skal fortsette opp. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer