Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 52 – 2020 #ENDUR

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 52 – 2020 #ENDUR

I ukens WebTV ser vi på Endúr, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi ser også på Oslo Børs, Stockholmsbørsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 21. desember

Det ble en positiv utvikling i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 950.50 poeng, noe som er en oppgang på 0.9 prosent. Indeksen brøt med det rekordnoteringen fra 17. januar og satte ny all time high. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 1.4 prosent. Dette var den fjerde dag på rad indeksen steg.

Hovedindeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og brøt fredag motstanden i underkant av 950 poeng. Et nytt kjøpssignal er dermed utløst. Det ligger nå støtte ved 940, samt ved 880 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 81 poeng, mens den langsiktige ligger på 77 poeng. Begge indeksene har steget bra siden månedsskiftet oktober/november og indikerer at det nå er en klar overvekt av optimister blant både kortsiktige og langsiktige investorer på Oslo Børs.

Innsiderne på Oslo Børs er positive. Siste måned var 84 prosent av til sammen 115 meldte innsidehandler kjøp. Den høye kjøpsandelen viser at mange styremedlemmer og direktører har sterk tro på videre kursoppgang i egne selskaper.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen. Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har steget 1.5 prosent i desember, gått ganske sidelengs i januar, og så steget 1.8 prosent i februar.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Endúr

Endúr ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har solgt til stadig lavere kurser for å komme seg ut av aksjen, og indikerer en negativ utvikling for bedriften. Aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen har støtte ved cirka 1.12 kroner og motstand ved cirka 1.84 kroner. Positiv volumbalanse viser at volumet er høyere på oppgangsdager enn på nedgangsdager. Det indikerer at optimismen er økende hos investorene. Aksjen anses samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer