WebTV Investtech uke 51 – 2020 #SDRL

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 51 – 2020#SDRL

I ukens WebTV ser vi på Seadrill som en mulig tradingkandidat. Vi ser også på Oslo Børs, Stockholmsbørsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 14. desember

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 938 poeng, noe som er en nedgang på 0.5 prosent. For uken som helhet viste indeksen en svak oppgang på 0.2 prosent.

Hovedindeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, men tester motstanden ved all-time high i underkant av 950 poeng. Et brudd opp igjennom motstanden vil være et kjøpssignal. På nedsiden ligger det støtte ved 880 samt 835 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 75 poeng, og det samme gjør den langsiktige hausseindeksen. Begge indeksene har steget bra siden månedsskiftet oktober/november og indikerer at det nå er en klar overvekt av optimister blant både kortsiktige og langsiktige investorer på Oslo Børs.

Innsiderne på Oslo Børs er positive. Siste måned var 80 prosent av til sammen 126 meldte innsidehandler kjøp. Den høye kjøpsandelen viser at mange styremedlemmer og direktører har sterk tro på videre kursoppgang i egne selskaper.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen.Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har steget 1.5 prosent i desember, gått ganske sidelengs i januar, og så steget 1.8 prosent i februar.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Seadrill

Seadrill ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har solgt til stadig lavere kurser for å komme seg ut av aksjen, og indikerer en negativ utvikling for bedriften. Aksjen har imidlertid brutt en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon. Etablert brudd på halslinjen ved cirka 2.35 kroner vil signalisere videre oppgang til 3.61 kroner eller mer.Aksjen har støtte ved cirka 1.70 kroner og motstand ved cirka 9.30 kroner.Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette svekker den fallende trenden og kan være et tidlig signal om et kommende trendbrudd.RSI-kurven viser en stigende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending opp også i kursen.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer