Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 50 – 2022 #LINK

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 50 – 2022#LINK

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Link Mobility Group, som gikk inn i den norske modellporteføljen på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 12. desember

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1197 poeng, noe som er en oppgang på 0.5 prosent. Uken som helhet ga en nedgang på 1.1 prosent.

Indeksen ligger i en horisontal trendkanal mellom støtte ved 1153 poeng og motstand rundt all-time high ved 1287 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 49 poeng og indikerer likevekt mellom optimister og pessimister blant de kortsiktige investorene på børsen. Den langsiktige hausseindeksen er på 39 poeng og indikerer at det er en overvekt av pessimister blant de langsiktige investorene.

Aktiviteten blant innsiderne har den siste måneden vært som gjennomsnittlig over året. Siste måned har kjøpsandelen vært 82 prosent, så de aller fleste innsidere som handler er positive på eget selskaps vegne.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Vi er inne i sesongen for posisjonering for mulige nyttårseffekter. Historisk har lavlikvide og høyvolatile taperaksjer gjort det sterkt i perioden fra midten av desember til litt ut i januar. Slike aksjer har høy risiko, men eventuelle innsidekjøp eller positiv kortsiktig teknisk analyse vil regnes som risikoreduserende faktorer.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Link Mobility Group Holding

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Link Mobility Group Holding og aksjen ligger i en stigende trendkanal på kort sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har tatt ut objektivet ved 8.54 kroner etter brudd på en dobbel-bunn-formasjon. Kursen har nå falt noe tilbake, men formasjonen indikerer videre oppgang. Aksjen nærmer seg støtten ved cirka 7.90 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Et brudd ned gjennom 7.90 kroner vil imidlertid være et salgssignal. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på kort sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

InvesttechPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer