WebTV Investtech uke 50 – 2020 #Nyttårsraketter

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 50 – 2020 #Nyttårsraketter

I ukens WebTV ser vi på noen utvalgte nyttårsraketter samt Oslo Børs, Stockholmsbørsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 7. desember

Hovedindeksen utviklet seg positivt fredag, og steg 0.9 prosent til en sluttnotering på 935 poeng. For uken som helhet viste indeksen en nedgang på 1.2 prosent.

Hovedindeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, men tester motstanden ved all-time high i underkant av 950 poeng. Et brudd opp igjennom motstanden vil være et kjøpssignal.

På nedsiden ligger det støtte ved 880 samt 835 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 78 poeng, etter å ha steget kraftig siste måned. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 73 poeng. Den sterke oppgangen beskriver et skarpt skifte i optimismen hos investorene, fra en ganske sterk frykt, spesielt hos de kortsiktige investorene, til en svært positiv holdning. Hausseindeksen indikerer at det nå er en klar overvekt av optimister blant både kortsiktige og langsiktige investorer.

Innsiderne på Oslo Børs er positive. Siste måned var 80 prosent av til sammen 113 meldte innsidehandler kjøp. Den høye kjøpsandelen viser at mange styremedlemmer og direktører har sterk tro på videre kursoppgang i egne selskaper.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen.Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har steget 1.5 prosent i desember, gått ganske sidelengs i januar, og så steget 1.8 prosent i februar.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer